Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παπακωνσταντίνου: Υπάρχουν λεφτά για 22 ημέρες

  • Δυστυχώς ό,τι χειρότερο υπήρχε στη χώρα, βρίσκεται σε κρίσιμες θέσεις εξουσίας στην πιό δύσκολη στιγμή τα τελευταία 70 χρόνια Το "λεφτά υπάρχουν", συμπληρώθηκε από το "μόνο για 22 ημέρες"... κι εμείς περιμένουμε τη γκάφα της νέας ημέρας
Με δραματικό και ανάγλυφο τρόπο, μέσα σε μόλις τρεις προτάσεις, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου περιέγραψε, μιλώντας στη Βουλή, την “αντίστροφη μέτρηση” που έχει σημάνει για την ελληνική Οικονομία:
«Υπάρχει μια κρίσιμη ημερομηνία! Αυτή είναι η 19 Μαϊου, ημέρα κατά την οποία θα πρέπει να αποπληρωθεί λήξη ομολόγου ύψους περίπου 9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι τότε οι δανειακές μας ανάγκες είναι εξασφαλισμένες, αλλά οι συνθήκες στην αγορά είναι απολύτως αποτρεπτικές για νέα έξοδο για δανεισμό».
Μπροστά στο αδιέξοδο και στην προοπτική να μην μπορέσει το ελληνικό κράτος να ικανοποιήσει τους πιστωτές του, η κυβέρνηση ενεργοποιεί το μηχανισμό στήριξης. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου περιέγραψε ως μονόδρομο τη λύση αυτή που προσφέρεται στη χώρα μας και δήλωσε αισιόδοξος πως μέχρι τις αρχές Μαϊου θα έχουν καταλήξει σε συμφωνία Ελλάδα-ΔΝΤ-ΕΕ.
“Πρέπει να δούμε κατάφατσα τα λάθη που κάναμε ως Κράτος και ως Κοινωνία, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο για να θεραπεύσουμε” δήλωσε και τόνισε πως “αφού είμαστε αναγκασμένοι να δανειζόμαστε πάνω από 50 δισ. ευρώ εφέτος και αντίστοιχα μεγάλα ποσά τα επόμενα χρόνια, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε πως είμαστε ελεύθεροι. Δυστυχώς οι πιστωτές μας έχουν λόγο. Δυστυχώς πρέπει να τους πείσουμε. Δυστυχώς οι αγορές έχουν άποψη”.
Δυστυχώς κύριε υπουργέ, κι εμείς έτυχε να έχουμε εσάς να μας σώσετε, αλλά δυστυχώς, θα μας αναγκάσετε να σωθούμε με τον παλιό καλό κλασικό τρόπο...
Ο Παπακωνσταντίνου κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται όλο και πιο επικίνδυνος. Η ανικανότητά του φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη.
Γιατί, όμως κύριε υπουργέ επαναλαμβάνετε συνεχώς το μοτίβο "δεν είμαστε ελεύθεροι"; Γιατί δεν είμαστε ελεύθεροι τώρα, και όχι τόσα χρόνια που δανειζόμαστε;
Δεν μου αρέσει αυτή η επανάληψη, αλλά είμαι βέβαιος πως σε εσάς δεν θα αρέσουν οι... εξελίξεις κύριε Παπακωνσταντίνου...
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]