Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

19 Μαΐου: Η ημέρα της κρίσης ή της... πτώχευσης!

  • Αφού δήλωσε πως έχουμε λεφτά για 22 ημέρες, στη συνέχεια ανακοίνωσε την ημερομηνία της πτώχευσής μας
Το ενδεχόμενο να προσπαθήσει η Ελλάδα να δανειστεί μόνη της από τις αγορές τα κεφάλαια που χρειάζεται απέκλεισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
«Οι συνθήκες στην αγορά είναι σήμερα απολύτως αποτρεπτικές για νέα έξοδο για δανεισμό» υποστήριξε, ενώ ανέφερε ότι η «κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα, είναι η 19η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία πρέπει να αποπληρωθεί λήξη ομολόγου περίπου 9 δις. ευρώ».
Ωστόσο, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, καθώς δήλωσε ότι μέχρι την ημέρα εκείνη «οι δανειακές μας ανάγκες είναι εξασφαλισμένες».
Πέραν αυτού, ο υπουργός αναφερόμενος στο μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής τα επόμενα χρόνια, υποστήριξε ότι «υπολογίζεται από το 2011 και τα επόμενα έτη μία μείωση του ελλείμματος που μπορεί να φθάσει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό πέρα από την ανάγκη και την απόφαση για μείωση του ελλείμματος κατά τουλάχιστον 4 ποσοστιαίες μονάδες αυτή τη χρονιά».
Παράλληλα, σε ότι αφορά το πρόγραμμα πολιτικών που είναι υπό διαπραγμάτευση αυτή τη στιγμή με ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ, υποστήριξε ότι «δεν θα είναι πολύ διαφορετικό από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Αυτό που ζητείται είναι η εξειδίκευση και δεσμεύσεις σε χρονοδιαγράμματα και πολιτικές τα επόμενα χρόνια».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]