Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένας πιλότος της ΠΑ απαντά στον κ. Βενιζέλο

  • "Όταν δεν ξέρεις πως πετούν οι αετοί, είναι δύσκολο να καταλάβεις το μεγαλείο τους"
  • Εκτός τόπου και χρόνου ο Βενιζέλος που κάνει οικονομία στους Έλληνες μαχητές των αιθέρων, που είναι οι καθημερινοί υπερασπιστές της χώρας
Μία επιστολή, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα οδηγούσε στην παραίτηση του παραλήπτη, στάλθηκε στον υπουργό Άμυνας της χώρας, κύριο Βενιζέλο. Αποστολέας της επιστολής αυτής, είναι ένας ιπτάμενος φύλακας, ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει καθημερινά την πρόκληση αλλά και τον θάνατο. Αυτός ο άνθρωπος, κατά τον υπουργό, πρέπει να γνωρίσει τι σημαίνει λιτότητα, επειδή κάποιοι κοινοί απατεώνες και εγκληματίες, κατέκλεψαν τη χώρα. Τι κι αν αυτός δίνει τη ζωή του γι αυτήν; Αυτό είναι λεπτομέρεια για τον υπουργό... Σημασία έχουν τα λεφτά... τα λεφτά που υπήρχαν, αλλά "πέταξαν" κάπου μακριά, σε κάποιους λογαριασμούς, κάποιων λίγων που η ανικανότητα των κυβερνώντων δεν μπορεί να βρει(;)...
Η επιστολή του Έλληνα πιλότου
"Από τα 20 μου χρόνια, κε Βενιζέλο, μου εμπιστεύεστε ένα εργαλείο πολλών εκατομμυρίων και εγώ το τιμώ.
Τιμώ την πατρίδα που με εμπιστεύτηκε.
Ζω μ΄ αυτό, παθαίνω μ΄ αυτό.
Και είμαι πάντα εκεί. Εκεί που με έταξε η πατρίδα.
Με κρύο, με ζέστη, σε όλες τις συνθήκες, είμαι εκεί.
Εκεί ψηλά στον καθαρό ουρανό του Αιγαίου, μόνος, εκεί που άνθρωποι και μηχανές έρχονται στα όρια τους.
Ώρες ατέλειωτης μοναξιάς, αναμονής, με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινα, σε κατάσταση redding και μετά scrample.
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό κύριε;
Σε 3-4 λεπτά να είμαι στον αέρα. Ξεχνώ τα πάντα, γυναίκα, παιδί, μάνα, αδέλφια, φίλους …τα πάντα.
Είμαι εκεί ψηλά, εγώ, το αεροπλάνο μου κι ο Θεός που μας προστατεύει.
Ο γιος μου κύριε, ρωτά τη μητέρα του, “ο μπαμπάς θα γυρίσει, μαμά”. Δε ρωτά εμένα ποτέ, γιατί ξέρει τι “δουλειά” κάνω και ας είναι 6 ετών. Φοβάται.
Εγώ όμως είμαι εκεί, κύριε. Εκεί στους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ Ελληνικούς ουρανούς.
Και έρχεστε εσείς και μου λέτε ότι λειτουργώ συντεχνιακά.
Εγώ, λειτουργώ συντεχνιακά!!!
Σας λέω λοιπόν κύριε, ότι δεν είδα το γιο μου να κάνει τα πρώτα του βήματα, όπως κάθε πατέρας.
Είδα φίλους (αδέλφια) και συναδέλφους να χάνονται, να δίνουν τη ζωή τους -για να κοιμάστε εσείς ήσυχος- υπερασπίζοντας την πατρίδα και την ακεραιότητά της.
Έχω μείνει ατέλειωτες ώρες ξύπνιος ή έχω κοιμηθεί δίπλα από το αεροπλάνο μου, για να είμαι έτοιμος. Έχω εκατοντάδες ώρες μοναξιάς και έντασης, στον αέρα.
Και θα συνεχίσω να λειτουργώ με τον ίδιο τρόπο -εγώ και οι συνάδελφοι- όπως κι αν εσείς μας χαρακτηρίσετε.
Μου φτάνει που βλέπω τα περήφανα μάτια του γιου μου, όταν λέει στους φίλους του: “ο μπαμπάς μου είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας” και παίρνω δύναμη και ξέρω ότι κάνω το σωστό.
Καληνύχτα σας… κύριε Υπουργέ, καληνύχτα σας… κύριε Βενιζέλο!!!"

Τα απρεπέστατα του κ. Βενιζέλου για τους ιπταμένους της Πολεμικής μας Αεροπορίας
Ένα γεγονός που για πρώτη φορά συνέβη, απασχόλησε την κοινή γνώμη, η οποία εκφράστηκε ποικιλοτρόπως. Οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας, απείχαν κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητος, πλήν των αποστολών παραβιάσεως του εναερίου χώρου, διακομιδών και διασώσεως.
Αιτία, κατά τον ελεγχόμενο τύπο, ο οποίος (τύπος) έσπευσε ασμένως να υιοθετήσει τις απόψεις των πολιτικών προϊσταμένων του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και μάλιστα του κ. Βενιζέλου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε τους πιλότους με απαράδεκτους όρους, ήταν η περικοπή του εξαμηνιαίου πτητικού επιδόματος των ιπταμένων.
Είπε μεταξύ των άλλων ο κ. Βενιζέλος: «Είναι εξίσου αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι ο καθένας μπορεί να καταχράται των μέσων πίεσης που διαθέτει για συντεχνιακούς λόγους, τη στιγμή που η πατρίδα χρειάζεται μια πανεθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης».
«Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν τιμούν το σώμα των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και τη λαμπρή παράδοση του όπλου. Εκλαμβάνω το περιστατικό αυτό ως ένα ατυχές και στιγμιαίο σφάλμα εκτίμησης που δεν αντιπροσωπεύει τα στελέχη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, πλήττει όμως την εικόνα τους, αλλά ευτυχώς όχι και την άμυνα της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και κατέληξε λέγοντας:
«Φταίνε πρωτίστως οι λίγοι που παρέσυραν τους πολλούς, αλλά και οι πολλοί έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης που παρασύρθηκαν από τους λίγους, οι οποίοι δεν είχαν προφανώς επίγνωση του ρόλου τους και της θέσης τους».
Αλλά κ. Βενιζέλο, χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει, λέει ο λαός. Οι πιλότοι μας, που γι’ αυτούς είμαστε χίλιες φορές υπερήφανοι, εν αντιθέσει με εσάς τους πολιτικούς, νομίζεται ότι δεν είχαν κανένα λόγο για αυτό που έκαναν και καταχρώνται των μέσων πίεσης για συντεχνιακούς λόγους; Εσείς προσωπικώς και ο υφυπουργός σας, δεν τους διαβεβαιώνατε μέχρι χθές, περί της μη αφαιρέσεως ποσοστού από το πτητικό τους επίδομα; Ναι ή όχι; Και ξαφνικά γίνεται το αντίθετο. Εσάς που ψευδώς μέχρι τώρα διαβεβαιώνατε τους ιπταμένους περί της ακεραιότητας των αποδοχών τους, πως πρέπει να σας χαρακτηρίσει κανείς; Χειρότερα από τους χαρακτηρισμούς τους οποίους εκτοξεύσατε ή απαξιωτικά; Αλλά και από τα νέα σας ΘΑ, ότι δηλαδή ΘΑ δώσετε στο μέλλον, με διαφορετικό τρόπο, χρηματικό ποσό ανάλογο με αυτό που θα χάσουν, σημαίνει με άλλα λόγια, ότι δέχεστε ότι οι ιπτάμενοι ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟ και ο άδικος είστε εσείς.
Και εσείς κ. Βενιζέλο είστε πολιτικός και φέρετε και εσείς, στο μέτρο που σας αναλογεί βεβαίως, διότι υπήρξατε και στο παρελθόν στέλεχος κυβερνήσεων, την αναξιοπιστία, την κακοδιοίκηση, την φαυλότητα, τις ανεφάρμοστες υποσχέσεις, την συντεχνιακή τακτική προς πολιτικό όφελος, τον διορισμό ημετέρων με παχυλούς μισθούς τετραπλασίους των ιπταμένων, την κομματικοποίηση των πάντων και ένα σωρό άλλων που σας καταλογίζουν, πλέον καθημερινώς, οι προδομένοι από τους πολιτικούς Έλληνες πολίτες.
Είναι τουλάχιστον ανάλγητο και απρεπές η φορολόγηση του πτητικού επιδόματος αυτών που ζούν σε απομεμακρυσμένες φρουρές, με την φόρμα εργασίας καθημερινώς, χωρίς ωράρια, αργίες, υπερωρίες, μακριά από τις οικογένειές τους, με όποιο κόστος γι’ αυτό και παίζουν την ζωή τους κορώνα – γράμματα κάθε στιγμή, όταν από την άλλη οι μη φορολογούμενοι δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και λοιποί ελευθεροεπαγγελματίες πίνουν στην υγεία των πιλότων που δίδουν και την τελευταία ικμάδα τους στον βωμό του καθήκοντος, ρουφώντας τους το αίμα μέσω της δικής σας σοσιαληστικής μανίας και της απαξιώσεως των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Κύριε Βενιζέλο, οι Έλληνες Αξιωματικοί γενικώς, έχουν απολύτως την συναίσθηση του καθήκοντός τους και της αποστολής τους και το έχουν αποδείξει πολλές φορές. Και για τον λόγο αυτό είναι πολύ υψηλά στην συνείδηση του Ελληνικού εν αντιθέσει με τους πολιτικούς.
Άφεριμ θα σου πεί μεθαύριο ο Τούρκος...
ΥΓ: Κύριε υπουργέ: Σας απασχόλησε ποτέ το γεγονός γιατί μέχρι σήμερα, από την αρχή του έτους, έχουν υποβληθεί 300 παραιτήσεις Αξιωματικών στην Αεροπορία;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Το παχύδερμο ον που λόγω διαστάσεων δεν χωράει ούτε να καθήσει στο πιλοτήριο και υπερασπιστής κατόπιν εντολών του σχεδίου Ανάν(όπου σαν συνταγματολόγος εγνώριζε άριστα την προδοσία )ετόλμησε να ειρωνευτεί τους πιλότους. "Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΚΑΠΝΟΙ ΓΙΑ "ΠΑΤΡΙΔΑ" ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΑ ΚΤΗΝΗ , Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ JEFFRY, KAI OΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ Β ΡΩΜΕΡΟ ΣΥΝΑΦΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ. ΘΑ ΣΥΓΚΡΙΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΜΑΣ ! ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ... ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βενιζέλο, βρες τρύπα να κρυφτείς. Ξεπεράσατε τα όρια σας και τα όρια μας. Κάθε μαλακία που ξερνάτε είναι σε βάρος σας. Και στους 300 +. Κάποτε αυτοί που αυτοκτονούσαν γιατί ¨εσείς ¨ πλουτίσατε σε βάρος μας, έβαζαν μια πιστόλα στο κεφάλι τους και πατούσαν την σκανδάλη. Πίστεψε με, (όλοι σας) . Σήμερα θα πατήσουν την σκανδάλη πρώτα στην δικία σας κεφάλα και μετά θα βάλουν το πιστόλι στο κεφάλι τους. Δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Θυμήσου με, εδώ είναι Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΛΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΕΝΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΟΙ 300 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΘΑ ΜΑΣ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΒΑΣΑΝΑ ΚΑΙΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερώτηση: Γιατί δεν πετάει με μαχητικό ο Βενιζέλος να δει πως είναι;

    Απάντηση: Δεν χωράει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]