Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι σημερινές παραβιάσεις του Αιγαίου από τα Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη

Τετραπλή υπερπτήση πάνω από το Αιγαίο

Σχηματισμός οκτώ τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών αποτελούμενος από τέσσερα F-4 και τέσσερα F-16 εισήλθε στις 16:32 στο FIR Αθηνών βορείως της Χίου.
Στις 17:00 δύο αεροσκάφη του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψη από 2.100 έως 5.700 πόδια. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών νοτίως της Σάμου.
Σημειώνεται ότι το πρωί, στις 10.57, οκτώ τουρκικά αεροσκάφη (4 F-4 και 4 F-16), εισήλθαν στο FIR Αθηνών, νοτίως της Σάμου.
Στις 11.13 αεροσκάφη του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 2.600 ποδιών.
Στις 11.04 τέσσερα αεροσκάφη (F-4) του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 2.500 ποδιών, ενώ δύο άλλα αεροσκάφη (F-16) που συνόδευαν τα άλλα πετούσαν πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 12.000 ποδιών.
Τα τουρκικά αεροσκάφη σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά φυλακής, και συγκεκριμένα από μαχητικά F-16 Fighting Falcon. Tα ελληνικά αεροσκάφη, φυσικά δεν πρόλαβαν να ανακόψουν την πορεία των τουρκικών επάνω από τα ελληνικά νησιά.
Πάντως κατ'αυτό τον τρόπο τίθεται και πάλι το ζήτημα της επιχειρησιακής συμπεριφοράς και των κανόνων εμπλοκής των Α/Α μέσων, ένα κατ' εξοχήν πολτικό ζήτημα. Η μη αντίδραση, έστω και με εγκλωβισμό των τουρκικών μαχητικών, στην διεθνή διπλωματική πρακτική, απλά οδηγεί στην αποδοχή τετελεσμένων...
Ο σχηματισμός των αεροσκαφών εξήλθε του FIR Αθηνών, βόρεια της Σάμου στις 11.19.
Η Άγκυρα δείχνει ξεκάθαρα πλέον πως δεν επιθυμεί καθόλου την ηρεμία με την Ελλάδα και προσπαθεί καθημερινά, πιέζοντας μέσα από τις συνεχείς παραβιάσεις, να οδηγήσει σε ένα μοιραίο λάθος. Λάθος που σκοπεύει να το εκμεταλλευτεί με όποιον τρόπο κρίνει η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν μπορούν να καταλάβουν οι "εγκέφαλοι" της Τουρκίας πως υπερτιμούν τις δυνατότητες της χώρας τους απέναντι στην Ελλάδα και πως οποιαδήποτε σοβαρή πρόκληση μπορεί ανά πάσα στιγμή να απαντηθεί με δύναμη πυρός που θα διαλύσει την στρατιωτική μηχανή της Άγκυρας. Οι συνεχείς οχλήσεις και οι εικονικοί βομβαρδισμοί, είναι βέβαιο πως δεν θα έχουν καλό τέλος, πράγμα για το οποίο προειδοποίησαν και οι ΗΠΑ (αν και δεν επέρριψαν ευθύνες στον πρωταίτιο των παραβιάσεων στο Αιγαίο).
Το ότι σήμερα, Δευτέρα 13/7/2009 μέχρι τις 5 το απόγευμα υπήρξαν δέκα οκτω (18) παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας, είναι χαρακτηριστικό δείγμα της έντασης που προσπαθεί η Άγκυρα να δημιουργήσει στο Αιγαίο...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Πάντως, πάντοτε σύμφωνα με τη δική μου ταπεινή γνώμη πιστέυω ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να ''κουκουλώσουν'' τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ εσωτερικά τους προβλήματα, απειλώντας την Ελλάδα η οποία είναι η μόνη χώρα που δεν απειλεί την Τουρκία. Δεν ξέρω. Πάντως, πιστεύω ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος αρχίζει να βελτιώνεται κατά πολύ.

    Αν και δεν ξέρω πολύ καλά, το να κρατάς και χαμηλό προφίλ στις παραβιάσεις δεν είναι και πάντα κακό. Αυτοί βγάζουν έναν άσχημο και βάρβαρο εαυτό της. Γι΄αυτό δεν την θέλει κανένας στην ΕΥΡΩΠΗ, η ΚΙΝΑ είναι μέχρι εδώ τελευταία με δαύτους, ενώ οι ΗΠΑ παίζουν το φίλο και από πίσω... τους σκάβουν το λάκκο!!!

    ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ!!!!! Ποια είναι η γνώμη σας εσάς για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας και την εικόνα που βγάζει η Τουρκία στο εξωτερικό; Θα ήθελα πολύ να μάθω από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το όλο θέμα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επιτελους ηρθε η ωρα για την ΠΟΛΗ --ΛΕΥΤΕΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προς τον σχολιαστη 13 Ιουλ.10:09 μμ

    Οι παραβιασεις λαμβανουν χωρα εδω και περιπου 35 χρονια.
    Αποτελουν μια μορφη πολιτικου εκβιασμου και εκφοβισμου προς την πολιτικη ηγεσια της χωρας μας,προσπαθουν εμμεσως να υποθαλπτουν εναν "ψυχολογικο" πολεμο ειδικα απεναντι στους Ελληνες πολιτες
    (για αυτο αλλωστε δεν μαθαινουμε λεπτομερειες για το ειδος και το πληθος των παραβιασεων που γινονται σε καθημερινη βαση),και επιπλεον πισω απο αυτες τις παραβιασεις κρυβονται και οι ιδιοι οι Αμερικανοι, οι οποιοι οταν αισθανονται οτι δεν μπορουν να μας επιβληθουν(η θελουν να μας επιβαλουν ακομη περισσοτερα) προσπαθουν μεσω Τουρκιας να μας πιεσουν.
    Επιπλεον οι Τουρκοι θελουν να διαπιστωνουν σε καθημερινη σχεδον βαση το επιπεδο των Ελληνων πιλοτων, την ετοιμοτητα τους, την αντοχη τους και με τις αερομαχιες οι τουρκοι πιλοτοι αποκτουν καλυτερη επιχειρησιακη ετοιμοτητα και βελτιωση του δικου τους επιπεδου.
    Ενας επισης σημαντικος λογος των εναεριων παραβιασεων ειναι ο οικονομικος παραγοντας, οπου πρεπει να δαπανωνται τεραστια αλλα απαραιτητα ποσα απο την Ελλαδα για αμυντικους εξοπλισμους, με σκοπο την ελλειψη αναπτυξης και επενδυσεων σε αλλους τομεις,ετσι ωστε η Ελλαδα να μην αποκτησει μεγαλυτερο γεωστρατηγικο πλεονεκτημα σε σχεση με την Τουρκια.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξεχναμε τα λεχθεντα απο Τον Πατροκοσμα Τον Αη Γιωργη Το Χοζεβιτη κα Τον Παισιο Τον Αγιορειτη καθως και αυτους που θυσιαστηκαν στη Κυπρο και το Αιγαιο οι δε Ελληνικες Ενοπλες Δυναμεις δηλωνουν και παλι το παρων παραμενοντας πιστοι στα δικα τους κελευσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]