Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο «στόχαστρο» κινεζικής εφημερίδας ο Ερντογάν

Mια αγγλόφωνη εφημερίδα της Κίνας κάλεσε τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν να ανακαλέσει τις δηλώσεις του περί γενοκτονίας στην Σιντζιάνγκ.
Κινεζική εφημερίδα κάλεσε χθες τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ότι στην μουσουλμανική περιοχή της Κίνας, Σιντζιάνγκ, όπου από τις αιματηρές συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 184 άνθρωποι, διαπράττεται γενοκτονία.
Στα πλέον αιματηρά επεισόδια που γνώρισε η Σιντζιάνγκ εδώ και δεκαετίες, Ουιγούροι επιτέθηκαν εναντίον Κινέζων Χαν - η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στη χώρα- στην πρωτεύουσα της Σιντζιάνγκ, Ουρούμτσι, στις 5 Ιουλίου, όταν η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των φονικών επιθέσεων εναντίον Ουιγούρων εργατών σε εργοστάσιο της νότιας Κίνας.
Δύο ημέρες αργότερα οι Κινέζοι Χαν εξαπέλυσαν επιθέσεις ως αντίποινα.
Σε άρθρο υπό τον τίτλο «Μη Διαστρεβλώνετε τα Γεγονότα», η αγγλόφωνη εφημερίδα China Daily γράφει ότι το γεγονός πως 137 από τα 184 θύματα ήταν Κινέζοι Χαν «λέει πάρα πολλά για τη φύση του συμβάντος».
Ο απολογισμός περιελάμβανε 46 Ουιγούρους -μία τουρκόφωνη μειονότητα, ως επί το πλείστον μουσουλμανική.
Η εφημερίδα καλεί τον Ερντογάν να «ανακαλέσει τα σχόλιά του... που συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας».
Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο NTV την περασμένη Παρασκευή ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους: «Τα επεισόδια στην Κίνα είναι, ας το πούμε απλά, γενοκτονία. Δεν υπάρχει λόγος να το χαρακτηρίσουμε διαφορετικά».
Ο ίδιος κάλεσε τις κινεζικές αρχές να επέμβουν ώστε να μη σημειωθούν και άλλοι θάνατοι.
Οι Τούρκοι εθνικιστές θεωρούν την Σιντζιάνγκ ως το ανατολικότερο σύνορο της τουρκικής εθνότητας, ενώ χιλιάδες είναι οι Ουιγούροι που ζουν στην Τουρκία.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]