Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτοκτονεί ο νέος Βούλγαρος πρωθυπουργός;

Βουλγαρικό φρένο στα ρωσικά προγράμματα

Ο νέος Βούλγαρος πρωθυπουργός Boiko Borisov αποφάσισε το πάγωμα όλων των σχεδίων ενεργειακών υποδομών της χώρα του, στα οποία υπάρχει ρωσική συμμετοχή.
Στην απόφαση του Βούλγαρου πρωθυπουργού περιλαμβάνονται και σχέδια όπως το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στο Belene αλλά και το διερχόμενο από το βουλγαρικό έδαφος τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.
Η επίσημη δικαιολογία που προβάλει ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είναι ότι οι ανάδοχες ρωσικές εταιρίες δεν έλαβαν υπόψη τους την οικονομική κρίση και τα βουλγαρικά εθνικά συμφέροντα.
Το γεγονός αυτής της αρνητικής προς τη Ρωσία στάσης του νέου Βούλγαρου πρωθυπουργού σηματοδοτεί μία νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και μάλιστα σε μία περιοχή ευαίσθητη αλλά και "στρατηγική" περιοχή και μία χρονική περίοδο κατά την οποία διακυβεύονται πάρα πολλά συμφέροντα στους δρόμους της ενέργειας
Πώς θα αντιδράσουν άραγε ο Πούτιν και ο Μεντβέντεφ; Αυτό είναι άγνωστο, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκονται πολύ μακριά για να μπορέσουν να σταθούν σύμμαχοι στις αποφάσεις του αντιρώσου νέου Βούλγαρου πρωθυπουργού, γεγονός που θα πρέπει να κατανοήσει πλήρως ο κύριος Borisov. Η χρονική περίοδος, μάλιστα, την οποία διανύουμε, είναι επίσης αποφασιστική και σημαντική για τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, οι οποίες δείχνουν να καλυτερεύουν.
Το αν θα μείνει απελπιστικά μόνος ή αν είναι σε θέση να διακινδυνεύσει πολλά θέματα ζωτικού ενδιαφέροντος για την Βουλγαρία, ο κύριος Borisov, είναι επίσης ένα θέμα που θα πρέπει να τον απασχολήσει αρκετά, εάν πράγματι ενδιαφέρεται για το καλό της Βουλγαρίας. Αλλιώς...
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Με μιας θα ανάψη η φωτιά από μικρή αιτία/ κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία." Απόσπασμα Προφητείας π.Ιωσήφ Βατοπαιδινού ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Αμερικανοι κρυβονται παλι πισω απο τετοιου ειδους αποφασεις, που αφορουν "ενεργειακες" υποθεσεις.
    Οι Γεωργιανοι τον προηγουμενο Αυγουστο εκαναν το ιδιο λαθος, και το πληρωσαν ακριβα.
    Η Βουλγαρια εχει το γεωγραφικο πλεονεκτημα οτι σαν βαλκανικη χωρα μπορει να εχει αμεση στρατιωτικη βοηθεια απο τους Αμερικανους.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]