Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αποσταθεροποίηση της χώρας και ο ρόλος της Τουρκίας

Ο αναίμακτος πόλεμος με όπλο...

την εισβολή λαθρομεταναστών...

Η Ελλάδα κινδυνεύει να αποσταθεροποιηθεί από την έλευση λαθρομεταναστών από την Τουρκία, δήλωσε ο Ζακ Μπαρό, ο ευρωπαίος Επίτροπος για την Ασφάλεια στην Ευρώπη, ύστερα από την επίσκεψή του στη χώρα μας.
Την ίδια ώρα ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν αναβάλλει την προγραμματισμένη επίσκεψή του για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, γιατί ενοχλήθηκε από την ανακίνηση του ζητήματος της λαθρομετανάστευσης. Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της γείτονος Αχμέτ Νταβούτογλου και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς δηλώνουν ξεδιάντροπα ότι η Τουρκία δεν θα τηρήσει τη σύμβαση που έχει υπογράψει για την επαναπροώθηση στο έδαφός της των λαθρομεταναστών. Και κανένας από τους επίσημους εκπρόσωπους της ελληνικής Πολιτείας δεν φρόντισε να υπενθυμίσει στους νεοπασάδες ότι υπό τη σκέπη τους προωθείται η σύγχρονη εμπορία ανθρώπων στην Ελλάδα, όπως, μεταξύ άλλων, αποδεικνύεται από βίντεο με πλοιάρια του Λιμενικού τους που τους μεταφέρουν.
Με απλό και αποτελεσματικό τρόπο υλοποιείται το δόγμα Οζάλ, ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αφού αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από εδώ μεριά και να τελειώνουμε με αυτούς». Πλοιάρια τούρκων δουλεμπόρων με την αγαστή συνεργασία ημετέρων συνεταίρων τους, ξεφορτώνουν το «εμπόρευμα» ακόμα και μέχρι την Εύβοια και την Αττική. Οι τούρκοι δουλέμποροι έχουν εγκαταστήσει τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρά τους στις περιοχές Κουμ Καπί και Γελσικόι στην Κωνσταντινούπολη και στο Μπασμάν στη Σμύρνη. Το όνομα, η διεύθυνση, το τηλέφωνό τους είναι γνωστά. Λειτουργούν περίπου ως τουριστικά πρακτορεία.
Διαδικασία εθνοκάθαρσης
Σήμερα η Ελλάδα κατοικείται από περίπου 9 εκατ. ελληνογενείς γερασμένους με υψηλότατο μέσο όρο ηλικίας και γεννητικότητα 1,2 παιδιά ανά κάθε ελληνίδα μητέρα, που συνεπάγεται ραγδαία πληθυσμιακή κατάρρευση. Στη χώρα μας βρίσκονται πάνω από 1,2 εκατ. νόμιμοι ή ημινόμιμοι αλλοδαποί μετανάστες, κυρίως Αλβανοί και κατά δεύτερο λόγο Βούλγαροι, Γεωργιανοί, Φιλιππινέζοι, Ρουμάνοι κ.λπ. με γεννητικότητα περίπου τρία παιδιά ανά μητέρα. Οι οποίοι, ύστερα από τις αρχικές δυσκολίες, έχουν αρχίσει να αφομοιώνονται και να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Αλλά οι παράνομοι μουσουλμάνοι νεαροί λαθρομετανάστες που βρίσκονται εδώ, ίσως ξεπερνούν αυτήν την ώρα το 1,5 εκατ. Η γεννητικότητά τους είναι πάνω από 5 παιδιά ανά μητέρα και τα τρία τελευταία χρόνια εισβάλλουν με αυξανόμενο ρυθμό που έχει φτάσει στο επίπεδο των 500.000 ετησίως. Δεν χρειάζονται πολύπλοκοι μαθηματικοί υπολογισμοί για να αντιληφθεί κάθε νοήμων, κανονικός, μη «ρατσιστής» πολίτης τις εφιαλτικές προεκτάσεις αυτών των διαπιστώσεων. Παρόμοιοι γιγαντιαίοι μη αφομοιώσιμοι πληθυσμοί σύντομα θα μας καταπιούν αριθμητικά. Όπως ήδη συμβαίνει στο γκέτο της κάτω Αθήνας του παρφουμαρισμένου δημοσιοσχεσίτη δήμαρχου Νικήτα Κακλαμάνη, όπου κυριαρχεί το έγκλημα, η διακίνηση ναρκωτικών, η πορνεία, η παιδοφιλία, η εμπορία ανθρώπινων οργάνων, η υγειονομική και πολεοδομική εξαθλίωση, η απόλυτη ανομία. Εδώ όπου οι χειρότερες περιοχές της Λαχώρης, της Καμπούλ, ωχριούν σε αθλιότητα. Αν δεν γίνει κάτι αμέσως, η χώρα αυτή που επιβίωσε επί 2.500 χρόνια θα έχει την τύχη της Βοσνίας και άλλων χωρών-λαών που έχουν υποστεί εθνοκαθάρσεις και εξαφανίστηκαν. Φυσικά δεν παραγνωρίζουμε το δράμα των δύστυχων υπάρξεων όπου γης, που αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Όμως είναι ουτοπική, μηδενιστική, ανεδαφική, ύποπτη και φυσικά ουχί προοδευτική η θέση ότι το πρόβλημα της παγκόσμιας φτώχειας, τα τοξικά απόβλητα του παγκόσμιου καπιταλισμού, θα τα λύσει η Ψωροκώσταινα.
Η αποθράσυνση της Τουρκίας
Η Τουρκία, χώρα υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλώνει από χείλη επίσημων εκπροσώπων της ότι δεν θα τηρήσει επίσημη σύμβαση που υπέγραψε. Εντείνει στα άκρα την επιθετικότητά της στο Αιγαίο με την καθημερινή παραβίαση του εναέριου χώρου και την πτήση πολεμικών της αεροπλάνων πάνω από ελληνικά νησιά. Ανακινεί ζήτημα Τούρκων της Δυτικής Θράκης και της Δωδεκανήσου. Αρνείται και το ασήμαντο ως θέμα αίτημα για την επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης. Εποικίζει βάναυσα και απροκάλυπτα τη Βόρεια Κύπρο, την οποία έχει υπό στρατιωτική κατάληψη, σε πείσμα των αποφάσεων του ΟΗΕ. Δεν δέχεται πλοία και αεροπλάνα αυτής της χώρας μέλους της ΕΕ στο έδαφός της. Διεκδικεί τη μισή υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου και υφαλοκρηπίδα ακόμα και στη νότια Κύπρο! Και αποθρασύνεται συνεχώς ενάντια στον ηττοπαθή, συρρικνούμενο, αλληλοσπαρασόμενο Ελληνισμό. Εδώ πρέπει να καταγραφεί ότι οι ΗΠΑ τελευταία φαίνεται να ανησυχούν για την πιθανότητα μετατροπής της Ελλάδας, μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε κέντρο εισαγόμενης τρομοκρατίας στη Δύση, γεγονός που επισημάνθηκε σε πρόσφατες ειδικές εκθέσεις του υπουργείου Εξωτερικών τους. Και για πρώτη φορά, μόλις πριν από λίγες ημέρες, απηύθυναν αυστηρές συστάσεις στην Τουρκία διά στόματος του υφυπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Φίλιπ Γκόρντον, για τις υπερπτήσεις αεροπλάνων πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, καθώς και για την απαγόρευση εισόδου κυπριακών πλοίων και αεροπλάνων.
Να αναλάβει πρωτοβουλία εθνικής συνεννόησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Απέναντι στους ολοένα και πιο επιθετικούς σύγχρονους αγάδες που επιδιώκουν να αναλάβουν ρόλο προστασίας και ηγεμονίας του διεθνούς ισλαμισμού, εμείς απεμπολούμε τις ιστορικές μας σχέσεις με τον αραβικό κόσμο και ακολουθούμε μια πολιτική δουλοπρεπούς και αδιέξοδης υποχωρητικότητας απέναντι στην πρωτοφανή τους επιθετικότητα. Πολλοί έλληνες πολιτικοί, με την υποδαύλιση πολλών παραδοσιακών μέσων μαζικής επικοινωνίας, ενδιαφέρονται περισσότερο για τις επόμενες εκλογές, παρά για τις επόμενες γενιές, ως θα όφειλαν. Έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και ειδικότερα την Αθήνα στον δρόμο της καταστροφής. Γι' αυτό και καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, γνωστό για την ισορροπημένη ευαισθησία του σε εθνικά θέματα, χωρίς ακραίους υπερεθνικισμούς και πατριδοκαπηλίες, να συγκαλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων για να υπάρξει μια βάση εθνικής συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, τουλάχιστον της πλειοψηφίας τους. Έτσι ώστε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στον ελληνικό λαό και στα παιδιά μας, που με τη σημερινή ροή των πραγμάτων θα αναγκαστούν να ξενιτευτούν από τη γη που τους γέννησε. Ας μη λησμονούμε και τη δύναμη του βέτο για την είσοδο του ανατολικού ταραξία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί αν η ΕΕ δεν μπορεί να επιβάλει την τήρηση μιας επίσημης σύμβασης που υπογράφηκε με την Τουρκία, τότε είναι ολοφάνερο ότι ο ταραξίας θα το θεωρήσει δεδομένο και θα εγγράφει στα παλαιά του υποδήματα τα ευρωπαϊκά κεκτημένα και τις βασικές αρχές λειτουργίας της. Και η εδώ Πατρίδα, αυτή που έχει απομείνει από τα αποκαΐδια της, θα πρέπει επιτέλους να πάψει να κοιμάται.
Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑ
Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]