Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν την Τουρκία...

Βέτο του «άξονα» και νίκη Δεξιάς σε Γαλλία - Γερμανία. Σαρκοζί και Μέρκελ επιμένουν στην ειδική σχέση

Στην πρώτη γραμμή του γαλλογερμανικού άξονα βρίσκεται η Τουρκία και η ένταξή της στην ΕΕ ενόψει των Ευρωεκλογών. Γερμανική και γαλλική Δεξιά προηγούνται καθαρά στις Ευρωεκλογές έναντι των Σοσιαλιστών και ένα από τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα είναι το καθεστώς που θα εισπράξει η Άγκυρα στο τέλος των διαπραγματεύσεών της με την ΕΕ.
Σαρκοζί και Μέρκελ, καθώς και τα επιτελεία τους, επιμένουν ότι η Τουρκία γεωγραφικά δεν ανήκει στην Ευρώπη, ότι κύμα 4 εκ. εργατών θα πλημμυρίσει τις χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων Κύπρος και Ελλάδα, και, ως εκ τούτου, το τελικό καθεστώς της Άγκυρας θα είναι αυτό της ειδικής σχέσης.
Δημοκρατία των φαξ
Επί τούτου δεν υπάρχει προηγούμενο στην ΕΕ, παρά μόνο η περίπτωση της δημοκρατίας των φαξ με τη Νορβηγία. Δηλαδή η Νορβηγία, παρότι δεν είναι κράτος-μέλος της ΕΕ, ενσωματώνει στην κείμενη νομοθεσία της όλες εκείνες τις οδηγίες που της αποστέλλονται στο Όσλο μέσω… φαξ, για να μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά τα οικονομικά και εμπορικά συμφέροντα των Νορβηγών με την ΕΕ. Βεβαίως, αυτό το νορβηγικό μοντέλο εμφανίζει διαφορές με εκείνο της Τουρκίας. Το ζητούμενο είναι, εκτός των άλλων, ποια θα είναι επί τούτου η αντίδραση των ΗΠΑ, οι οποίες υποστηρίζουν σφόδρα την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Η Σουηδική Προεδρία, η οποία αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου, έχει ανοίξει τα χαρτιά της. Επιδιώκει να στηρίξει με κάθε τρόπο την τουρκική ενταξιακή πορεία και ήδη βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το Παρίσι. Απόδειξη τούτου συνιστά το γεγονός ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στη Σουηδία.
Ανεργία, ΑΕΠ και Τουρκία
Το θέμα της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ σχετίζεται με το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών στην ΕΕ, που συνδέεται με κοινωνικά προβλήματα και την ανεργία (10,5%). Σύμφωνα με έρευνες στην ΕΕ, οι Ευρωπαίοι πολίτες συνταυτίζουν τα υφιστάμενα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται με τους μουσουλμάνους μετανάστες, καθώς και με την Τουρκία, λόγω θρησκεύματος. Εξού και η μεγάλη αρνητική τάση που καταγράφεται στη γαλλική και στη γερμανική κοινωνία έναντι της τουρκική ένταξης, γεγονός, που νομιμοποιεί την πολιτική των Σαρκοζί και Μέρκελ. Σε αυτό προστίθενται και άλλες έρευνες, που καταγράφουν ότι:
1) Σε περίπτωση ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, το πρώτο ρεύμα Τούρκων μεταναστών θα φθάσει τα τέσσερα εκατομμύρια. Από το κύμα αυτό θα πληγούν και η Ελλάδα και η Κύπρος!
2) Σε ό,τι αφορά τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, εάν οι κανονισμοί δεν αλλάξουν, σε περίπτωση πλήρους τουρκικής ένταξης αφενός η Άγκυρα θα απορροφά το 27,3%, η δε Κύπρος και Ελλάδα θα αποκλειστούν από αυτά, λόγω των αναπροσαρμογών επί του ΑΕΠ. Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα προκαλέσει μείωση του μέσου όρου του ΑΕΠ της ΕΕ κατά 10%!
Οι εκλογές
Συνεπώς, υπάρχει μια κάβα ισχυρών λόγων, επί των οποίων στηρίζεται ο γαλλογερμανικός άξονας, για να λέει όχι στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ ενόψει Ευρωεκλογών, κερδίζοντας μάλιστα τους Γάλλους και Γερμανούς ψηφοφόρους.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]