Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία τραβάει το αφτί του Ταλάτ

Διαφωνούν με παραχώρηση της Μόρφου

Η Τουρκία τράβηξε το αφτί του Ταλάτ και ο κατοχικός ηγέτης υποχρεώθηκε να βάλει νερό στο κρασί του για τα περί παραχωρήσεων στο εδαφικό.
Σε δηλώσεις του σε τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, τις οποίες αναδημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα "Ζαμάν", ο Ταλάτ χαρακτηρίζει "αποκυήματα φαντασίας και άγνοιας" όσα δημοσιεύει ο τουρκικός Τύπος περί παραχώρησης της Μόρφου και φορτώνει στο Ραούφ Ντενκτάς την ευθύνη των "παραχωρήσεων".
Δήλωσε ότι είναι "αναπόφευκτη η επιστροφή γης στους Ελληνοκυπρίους σε περίπτωση συμφωνίας. Είναι κάτι το οποίο αποδέχτηκε ο Ραούφ Ντενκτάς και εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο".
Ανέφερε ότι δεν έχει αποφασισθεί ποιες περιοχές θα επιστραφούν ή πόση γη θα επιστραφεί και πρόσθεσε ότι ο χάρτης για το εδαφικό θα τεθεί στο τραπέζι, στο τελευταίο στάδιο των συνομιλιών και στην περίπτωση που θα υπάρξει συμφωνία στα άλλα θέματα. "Δεν βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο" ανέφερε.
Απαντώντας στον Ταλάτ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αφού σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση μέσω των ΜΜΕ δεν βοηθά τις συνομιλίες, ρώτησε: "Τι σημαίνει να δώσει; Θα γίνει μια ανακατάταξη, βεβαίως, στο πλαίσιο των συνομιλιών. Θα αρχίσω να λέω και εγώ τι θα ζητήσουμε; Είπα στον ίδιο τον Ταλάτ τι θα ζητήσουμε. Νομίζω ότι πρέπει να αποφεύγονται τέτοιες δηλώσεις, έστω και αν γίνονται για εσωτερική κατανάλωση, γιατί υποψιάζομαι ότι δέχεται πιέσεις ο κ. Ταλάτ και εσωτερικά και από την Τουρκία".
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι, "ανεξαρτήτως των όσων λέγονται για τον Πρόεδρο και τις δήθεν παραχωρήσεις και υποχωρήσεις που κάνει, ξανά, ακόμη μια φορά, δηλώνω ότι καμία παραχώρηση δεν έχω κάνει και καμία παραχώρηση, η οποία θεωρείται ζημιογόνα για το λαό μας και για την υπόθεση της επίλυσης του Κυπριακού, δεν πρόκειται να κάμω".
Στο μεταξύ, ο Ταλάτ γίνεται στόχος σκληρών επιθέσεων για τις δηλώσεις που έκαμε περί παραχωρήσεων.
Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι, όταν κάποιος διαπραγματεύεται, δεν παίζει με ανοικτά χαρτιά. "Αν ο Ταλάτ αδυνατεί να στηρίξει τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, πρέπει να παραιτηθεί αμέσως".
Τον Ταλάτ επέκρινε και ο Γ.Γ. του Κόμματος Δημοκρατικής Αριστεράς, Χασάν Ερτσελεμπί, ο οποίος δήλωσε ότι "τα εδάφη της Τ.Δ.Β.Κ. δεν διαπραγματεύονται".

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]