Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΡΚΚ κοινός εχθρός Τουρκίας-ΗΠΑ!

Ευχαριστημένη η Άγκυρα από την υποστήριξη της Ουάσιγκτον σε διάφορους τομείς από την αμυντική βιομηχανία μέχρι την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βετζντί Γκιονούλ κος Γκιονούλ σε ομιλία που εκφώνησε στα πλαίσια της 28ης συνεδρίασης του Τουρκοαμερικανικού Συμβουλίου που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον, σημείωσε πως είναι ικανοποιητική η πρόοδος που σημειώθηκε στη συνεργασία ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ ενάντια στους Κούρδους αντάρτες κυρίως στον τομέα διαμοιρασμού πληροφοριών, εκθέτοντας έτσι ανεπανόρθωτα τον αμερικανικό ρόλο στις εξελίξεις στην περιοχή.
Ο κύριος Γκιονούλ δήλωσε ότι η καταπολέμηση της Κουρδικής οργάνωσης ΠΚΚ αποτελεί έναν από τους κυριότερους στόχους στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ και ότι η Τουρκία χαιρετά την υποστήριξη που παρέχει η Ουάσιγκτον στο θέμα αυτό.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία και ΗΠΑ κήρυξαν κοινό εχθρό την Κουρδική οργάνωση, εξήρε τη σημασία της επιβεβαίωσης της αμερικανικής υποστήριξης στον αγώνα της Τουρκίας κατά της οργάνωσης των Κούρδων ανταρτών, κατά την επίσκεψη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Τουρκία.
Αναφερόμενος και στη συνεργασία στον τομέα αμυντικής βιομηχανίας μεταξύ των δυο χωρών, υπογράμμισε πως αυτή βασίζεται σε γερά θεμέλια και ότι διάφορες εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας, κρίσιμης σημασίας, στην Τουρκία αποτελούν καρπό των κοινών προσπαθειών με την Αμερική.
Κληθείς τέλος να απαντήσει στην ερώτηση, αν το ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ θα επηρεάσει τις σχέσεις ανάμεσα σε Τουρκία και Αρμενία, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι το σημαντικότερο εμπόδιο μπροστά από την εξομάλυνση των σχέσεων είναι η συνέχιση της κατοχής στο Καραμπάχ και η μη λειτουργία του εγγράφου της ομάδας Μινσκ.
Δηλώσεις Μπασμπούγ για το Κουρδικό
Σημαντικά μηνύματα, σχετικά με την τρομοκρατία και την οργάνωση των Κούρδων του ΡΚΚ, λέχθηκαν από τον αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνική Άμυνας στρατηγό Ιλκέρ Μπάσμπουγ.
Ο Τούρκος στρατηγός ο οποίος εκφώνησε ομιλία κατά τις εργασίες του 28ου ετήσιου συνεδρίου του Τουρκο-Αμερικανικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, εστιάστηκε κυρίως στην τρομοκρατία και την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΠΚΚ.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας υπογράμμισε ότι η συνεργασία με την Αμερική δεν είναι μια επιλογή αλλά μια αναγκαιότητα.
"Η χώρα μας είναι ανοιχτή προς τη χρήση κάθε μέσου στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αλλά κανένα από αυτά δεν πρόκειται να δώσει αποτέλεσμα αν δεν αφήσουν τα όπλα οι τρομοκράτες", διαμήνυσε ο Ιλκέρ Μπάσμπουγ.
Είπε επίσης ότι η παρουσία της τρομοκρατικής οργάνωσης στα βόρεια του Ιράκ από το Δεκέμβριο του 2007 έχει μεν εξασθενήσει αλλά παραμένει, αναφέροντας ότι όσο δεν αλλάζουν οι συνθήκες δεν θα είναι ποτέ δυνατό να εξαφανιστεί εντελώς.
"Αυτή η κατάσταση απειλεί όχι μόνο την Τουρκία αλλά και το Ιράκ και σίγουρα επηρεάζει αρνητικά και τις τουρκοαμερικανικές σχέσεις", συμπλήρωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, προσπαθώντας να ασκήσει πίεση πολιτική αλλά και στρατιωτική προς την αμερικανική πλευρά και να δημιουργήσει το αίσθημα ανασφάλειας εξαιτίας της δράσης των Κούρδων ανταρτών στις αμερικανικές επενδύσεις που υπάρχουν και που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]