Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ταλάτ: Η κατάληξη των συνομιλιών θα είναι σημαντική ακόμη και εάν δεν υπάρξει λύση...

Δεν θα συζητάμε επ' αόριστον

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε δηλώσεις του σχετικά με την πρόοδο των συνομιλιών με τον Πρόεδρο Χριστόφια είπε πως οι συνομιλίες δεν γίνεται να κρατήσουν επ' αόριστον αλλά δήλωσε ελπιδοφόρος στο θέμα επίτευξης μιας συμφωνίας.
Ο Ταλάτ μίλησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η κατάληξη θα είναι σημαντική, είτε επιτευχθεί λύση, είτε όχι».
Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε δηλώσεις του προς το Τουρκικό Πρακτορείο Kıbrıs ανέφερε πως τα κεφάλαια του Εδαφικού και της Ασφάλειας και Εγγυήσεων αφέθηκαν σκόπιμα για το τέλος και ότι η πρόοδος σε αυτά εξαρτάται από τον συμβιβασμό επί των υπολοίπων.
Ο Τουρκοκύπριος πρόεδρος επισήμανε επίσης ότι η κοινή γνώμη έχει σοβαρές ευαισθησίες στο θέμα του εδαφικού και πως θα δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα και βαρύτητα στο συγκεκριμένο θέμα και πως δεν θα δεχθεί να συρρικνωθούν οι Τουρκοκύπριοι σε εδάφη μικρότερα του 29% επί της Κύπρου.
Ο Ταλάτ υπενθύμισε ότι είναι αναπόφευκτη μια εδαφική ρύθμιση από την τουρκική πλευρά σε περίπτωση συμφωνίας και πως αυτό είχε γίνει απόφαση της βουλής επί Ντενκτάς, αναφέροντας επίσης πως το ζήτημα του χάρτη θα συζητηθεί στην τελική φάση.
Ερωτηθείς για το τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν επέλθει συμφωνία είπε "αυτό θα το δούμε όταν συμβεί" και υπογράμμισε πως καμία από τις πλευρές δεν προτίθεται να σηκωθεί από το τραπέζι των συνομιλιών αλλά και πως οι συνομιλίες δεν γίνεται να κρατήσουν επ' αόριστον.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]