Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ντενκτάς ζητάει Τουρκική επέμβαση για τα πετρέλαια της Κύπρου!

Ζητάει τερματισμό των συνομιλιών...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Τ/κ εφημερίδα Κίπρις, ο τέως ηγέτης των Τ/κ Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να παρέμβει ενεργά στις ενέργειες των ΗΠΑ για έρευνες πετρελαίου στα ανοικτά της Κύπρου και ότι δεν θα ήταν σωστό να υποκύψουν οι Τούρκοι σε μια τέτοια «απειλή».
Ο κ. Ντενκτάς υποστήριξε ότι στόχος των Ε/κ είναι να επεκτείνουν την «μονόπλευρη κυριαρχία τους» και να αναπτύξουν την «παράνομη Κυπριακή Δημοκρατία».
Κατά τον ίδιο, «ενεργή παρέμβαση σημαίνει καταδίωξη των πλοίων που θα καταπλεύσουν για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου».
Ο κ. Ντενκτάς δήλωσε παράλληλα ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν τα ίδια κυριαρχικά δικαιώματα στο νησί και καμιά δύναμη δεν μπορεί να τους τα στερήσει «ακόμη και αν καταπλεύσει ο 6ος αμερικανικός στόλος».
Αναφέρθηκε ακόμη στις συναντήσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ με μη κυβερνητικές οργανώσεις, λέγοντας πως παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις και προσθέτοντας ότι «δεν πάμε καλά».
Σε ερώτηση πώς θα αντιδρούσε ο ίδιος, ο κ. Ντενκτάς απάντησε ότι θα τερμάτιζε τις συνομιλίες και θα διαβίβαζε προς τις ΗΠΑ το μήνυμα «για να επαναρχίσουν θα πρέπει (οι ΗΠΑ) να ανακοινώσουν ότι οι Ε/κ δεν είναι το νόμιμο κράτος».
Είπε ακόμη ότι λόγω του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ «θα έπρεπε να κλείσουν οι πύλες των κατεχομένων για τις ειρηνευτικές δυνάμεις».
Για την υπόθεση Οραμς είπε ότι έχει τη γνώμη ότι δεν υπήρξε σωστή υπεράσπιση και αναφέρθηκε σε ανταλλαγή πληθυσμού.
Σε ερώτηση κατά πόσο ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ τον ενημερώνει, ο κ. Ντενκτάς απάντησε αρνητικά και είπε ότι αυτό δεν το έπραξε ούτε και στην υπόθεση Οραμς, αν και θα έπρεπε καθότι ο ίδιος (ο Ντενκτάς) είναι δικηγόρος.
Πρόσθεσε ότι δεν λαμβάνει απαντήσεις ούτε στις επιστολές που στέλνει.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]