Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μονόδρομος η ένταξη στην ΕΕ λέει ο Νταβούτογλου

Βασίζεται στα στατιστικά στοιχεία!!!

«Είμαστε αποφασισμένοι να επιταχύνουμε τη διαδικασία ενταξιακών διαπραγματεύσεων μέχρι το τέλος του έτους και ελπίζουμε πως θα διανύσουμε σημαντική απόσταση στο θέμα αυτό κατά την προσεχή περίοδο» συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει νόημα η επαναλαμβανόμενη συζήτηση για την φύση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε.
«Για την υπόθεση αυτή ελήφθη απόφαση το Δεκέμβριο του 2004. Το να επαναλαμβάνονται κάθε τόσο οι συζητήσεις αυτές και να προτείνονται νέες εναλλακτικές λύσεις έρχεται σε αντίθεση με τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί και, από την άλλη πλευρά, δεν ωφελούν σε τίποτε. Κανείς δεν μπορεί να μας παρασύρει σε αυτού του είδους τις συζητήσεις. Όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. είναι ένα χρονοδιάγραμμα μονόδρομος, που προχωρεί μαζί με τις διαπραγματεύσεις. Δεν υπάρχει από αυτό επιστροφή ούτε παρέκκλιση δεξιά ή αριστερά» είπε.
Στην ιστορία της Ε.Ε. δεν υπάρχει καμία περίπτωση διαπραγματεύσεων που να άρχισε και να μην ολοκληρώθηκε θετικά, πρόσθεσε ο Α. Νταβούτογλου. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι και η Τουρκία θα ακολουθήσει την ίδια πορεία» δήλωσε. Επίσης, ζήτησε να μην έχει κανείς αμφιβολίες για τη βούληση της τουρκικής κυβέρνησης στο θέμα των αναγκαίων για την ένταξη μεταρρυθμίσεων ενώ τόνισε ότι χρειάζεται ακόμα η συνεργασία όλων, ακόμη και των μη-κυβερνητικών οργανώσεων και των ΜΜΕ.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος διαπραγματευτής με την ΕΕ, υπουργός Επικρατείας της χώρας, Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής ή παρέκκλισης». «Δεν υπάρχει θέμα έλλειψης πολιτικής βούλησης» είπε ο Ε. Μπαγίς. «Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον έπαρχο της πιο μικρής περιοχής, όλοι πιστεύουν πως η ένταξη στην Ε.Ε. θα κάνει την Τουρκία περισσότερο σύγχρονη και δημοκρατική. Με όποιον έρθουμε σε επαφή, με τους εργάτες, με τους υπαλλήλους, με τους Αλεβίτες, με τους Σουνίτες, με τους στρατιωτικούς, με τους απλούς πολίτες, με τον κόσμο που ζει στην ανατολική πλευρά της χώρας, με αυτούς που ζουν στη δυτική πλευρά, με τους μουσουλμάνους, με τους μη μουσουλμάνους, με οποιονδήποτε τομέα της επαγγελματικής ζωής, παρατηρούμε έναν ενθουσιασμό όσον αφορά το θέμα της Ε.Ε. και είναι κοινή ευθύνη όλων η διατήρηση αυτής της επιθυμίας και της συγκίνησης» είπε ο Τούρκος υπουργός.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Νταβούτογλου,παιδί μου ,θά μείνεις μέ τήν ελπἰδα στό χέρι,καί άν επιμένεις θά δείς καί τό τέλος τής Τουρκίας,οπως τήν γνωρίζεις.
    Αντε λοιπόν πάρε τό κουβαδάκι σου καί πήγαινε νά παίξεις ήσυχα γιατί αρκετά μάς ζάλισες.Γελοίε Ουζμπέκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]