Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Αλβανοί των Σκοπίων θέλουν να συμμετέχουν στις συνομιλίες για το όνομα!

Συμπεριφέρονται ως κυβέρνηση!!!

Τη συμπερίληψη Αλβανών πολιτικών εκπροσώπων της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας, ζητούν τα αλβανικά κόμματα της γειτονικής χώρας, όπως δήλωσε, χθες, ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος «Ενωση για τη Δημοκρατική Ενωση» (DUI), Αλί Αχμέτι.
Ο κ. Αχμέτι σημείωσε ότι η συμμετοχή των Αλβανών της ΠΓΔΜ στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης είναι απαραίτητη και θα ήταν ιδιαίτερα παραγωγική, συμπληρώνοντας ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να συμβάλει με εποικοδομητικό τρόπο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το DUI και τα αντιπολιτευόμενα «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA) του Μέντουχ Θάτσι και «Νέα Δημοκρατία» του Ιμερ Σελμάνι, συμφωνούν με τη θέση ότι οι Αλβανοί πρέπει να συμπεριληφθούν στις συνομιλίες.
Στο μεταξύ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε ότι ασκούνται πιέσεις και προς τις δύο πλευρές για τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας.
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γκρούεφσκι, ο συντονιστής της κοινοβουλευτικής ομάδας του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP), Βάλτερ Κόλμπο, δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τα «εμπόδια» που θέτει η Ελλάδα σχετικά με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και σε διεθνείς οργανισμούς.
Εξάλλου, ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδος, με αφορμή τις δηλώσεις Αχμέτι, επέκρινε χθες την κυβέρνηση, ότι δεν εκμεταλλεύτηκε το συσχετισμό δυνάμεων που διαμορφώθηκε σχετικά με το θέμα αυτό, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι.
Και για όσους δεν κατάλαβαν τι ακριβώς σημαίνει αυτή η αλλαγή και η απαίτηση των Αλβανών να συμμετέχουν στις συνομιλίες για το όνομα, πρέπει να πούμε πως οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ νιώθουν (ή γνωρίζουν) πως τα πράγματα αλλάζουν και πως θα είναι πιθανότατα η διάδοχη πολιτική (και όχι μόνο) κατάσταση του κρατιδίου. Έτσι, γνωρίζοντας την δύναμή τους και συσπειρωμένοι (για πρώτη φορά) απαιτούν από τον αδύναμο και στριμωγμένο στη γωνία νεαρό πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, αυτό που λίγους μήνες πριν ούτε καν θα τολμούσαν να σκεφτούν: ισότητα και πλήρης συμμετοχή στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για το μέλλον της ΠΓΔΜ.
Ο Γκρούεφσκι φεύγει, οι Αλβανοί έρχονται...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]