Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παιχνίδια με την στρατιωτική θητεία...

Τα δίνουν όλα για τις εκλογές;

Μόλις λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση δια του υφυπουργού Άμυνας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί η θητεία μέχρι το τέλος του χρόνου στους εννέα μήνες. Στόχος το εκλογικά κρίσιμο νεανικό ακροατήριο.
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κ. Τασούλας τονίζει ότι αυτό δεν έχει να κάνει με πιθανότητα εκλογών και ψήφους, αλλά με την υλοποίηση δεσμεύσεων της ΝΔ.
Ο κ.Τασούλας αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ το χαρακτηρίζει κράμα πείρας, ενθουσιασμού και αφοσίωσης στην ευρωπαϊκή ιδέα, ενώ σχολιάζοντας τον χαρακτήρα των ευρωεκλογών επισημαίνει: «Στις 8, στις 9 στις 10 Ιουνίου, όλο το καλοκαίρι, όλη τη χρονιά αυτή και τις επόμενες κυβέρνηση θα είναι η Νέα Δημοκρατία. Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αποτελεί αποτέλεσμα με πολιτικό ενδιαφέρον, αλλά όχι αποτέλεσμα δημοψηφίσματος».
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο υφυπουργός σημειώνει ότι και για τον Ιούνιο κάποιοι έλεγαν ότι θα γίνουν διπλές εκλογές, κάτι που τελικά δεν συνέβη. "Τώρα ακλόνητοι, αδιόρθωτοι και χωρίς καμία αυτογνωσία, οι ίδιοι που στοιχημάτιζαν ότι στις 7 Ιουνίου θα έχουμε διπλές κάλπες στοιχηματίζουν ότι θα έχουμε κάλπες πρόωρες, είτε το φθινόπωρο, είτε λίγο μετά, είτε λίγο πριν. Όλα αυτά βέβαια οφείλονται στο ότι, όπως λέει και ο αστικός κώδικας, τα χρέη από τα στοιχήματα δεν αναζητούνται, δεν μπορεί κανείς να τα επιδιώξει με αγωγή, είτε είναι αυτή ένδικη, είτε αυτή είναι πολιτικής φύσεως".
Για τη μείωση της θητείας αναφέρει ότι "στο πλαίσιο ενός εξορθολογισμού ο οποίος γίνεται στη διαδικασία της θητείας στο Στρατό Ξηράς κυρίως, διότι εκεί παρουσιάζεται η μεγαλύτερη δυσκολία, έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολό τους όλες εκείνες οι προϋποθέσεις και έχουν πραγματοποιηθεί όλα εκείνα τα προαπαιτούμενα που ακίνδυνα για την ασφάλεια της χώρας και για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε σε τρίμηνη μείωση της 12μηνης θητείας στο Στρατό Ξηράς και να πάμε σε 9μηνο".
Προσθέτει ότι απομένουν κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες, οι οποίες ωστόσο δεν είναι αποφασιστικής σημασίας. "Εμείς υλοποιούμε αυτές τις δεσμεύσεις και εφόσον τελικά ανακοινωθεί μέσα στον ορίζοντα τον φετινό και ίσως και νωρίτερα από το τέλος του χρόνου η μείωση της θητείας στο Στρατό Ξηράς στο 9μηνο, να ξέρετε ότι αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με εκλογές, ούτε με ψήφους, ούτε με επιθυμίες να είναι κανείς αρεστός".


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]