Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύπρος: Δεν βλέπει λύση ο Έρογλου

Διατηρεί επιφυλάξεις για τις συνομιλίες

Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και ψευδοπρωθυπουργός Ντερβίς Ερογλου, σε συνέντευξη του στην τ/κ εφημερίδα «Κίπρις» αναφέρθηκε στα οικονομικά του κατοχικού καθεστώτος και το κυπριακό.
Σχετικά με το Κυπριακό, είπε ότι δεν ελπίζει σε σύντομη λύση, αναφέροντας ότι το κόμμα του υποστηρίζει την διαδικασία των συνομιλιών αλλά δεν βλέπει «φως στο βάθος της σήραγγας».
Είπε ακόμα, ότι οι δύο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει σε θέματα όπως το εδαφικό, περιουσιακό, εγγυήσεων, διοίκησης ακόμη και σε αυτό που αφορά την ΕΕ και είπε επίσης ότι έχει την εντύπωση ότι όλα αυτά δεν μπορούν να επιλυθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Σε ερώτηση για το θέμα της επιδιαιτησίας και την εμφάνιση ενός νέου σχεδίου που να ομοιάζει με εκείνο του σχεδίου Ανάν ,ο Ντερβίς Ερογλου απάντησε ότι δεν βλέπει και με τόσο καλό μάτι το θέμα της επιδιαιτησίας και διερωτήθηκε ποιος θα είναι ο επιδιαιτητής. Αν, είπε, είναι η ΕΕ, τότε αυτή θα υποστηρίξει τα μέλη της καθότι Ελλάδα και Κύπρος είναι μέλη της. Αν είναι τα ΗΕ, θα πρέπει να θυμηθούμε τον ρόλο τους επί σχεδίου Ανάν. Το σχέδιο Ανάν δεν μας ικανοποιούσε. Αν λοιπόν επανέλθει κάποιο νέο, έχουμε τις επιφυλάξεις μας. Θεωρώ πάντως ότι θα μπορούσε να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα για τις συνομιλίες», είπε ο κ. Ερογλου.
Ο ηγέτης του ΚΕΕ, ρωτήθηκε ακόμα και για τις εγγυήσεις και κατά πόσο του υπέδειξε η Αγκυρα μια κάποια ευελιξία στο θέμα αυτό. Ο Ερογλου απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε ότι είναι αντίθετος στον εκφυλισμό των εγγυήσεων.
Πρόσθεσε ότι σήμερα ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν μεταβαίνει στην Αγκυρα για «επίσημη», όπως είπε, επίσκεψη και ότι σύντομα θα μεταβεί και ο ίδιος.
Είπε ακόμα ότι έχουν συμφωνήσει με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να συναντιούνται κάθε Τρίτη.
Αναφερόμενος στα οικονομικά του ψευδοκράτους, είπε ότι υπάρχει ένας εφιάλτης των 200 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά τις οικονομικές υποχρεώσεις του ψευδοκράτους προς τρίτους και πρόσθεσε ότι κατά την σημερινή συνεδρία του λεγόμενου υπουργικού θα συζητηθούν «οι τρόποι εξόδου από τα αδιέξοδα».
Στην Άγκυρα ο «υπεξ»
Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαλκιν Σεσί» αναφέρεται σε σημερινό της δημοσίευμα στην σημερινή μετάβαση του λεγόμενου υπουργού εξωτερικών των κατεχομένων Χουσείν Οζγκουργιούν στην τουρκική πρωτεύουσα.
Στην Αγκυρα θα καταθέσει στεφάνι στο μαυσωλείο του Ατατούρκ και θα γίνει δεκτός από τον Τούρκο Πρόεδρο, Τούρκο Πρωθυπουργό και τον νέο ΥΠΕΞ της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου.
Όπως γράφει η εφημερίδα, στις συνομιλίες θα συζητηθεί η πρόσφατη επίσκεψη του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ στην Αγκυρα καθώς και θέματα που αφορούν τις συνομιλίες στο νησί.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]