Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Σκόπια παίρνουν δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα

Πλήρης αποτυχία της πολιτικής Γκρούεφσκι

Μέσα από το ιστολόγιο αυτό εδώ και 5 μήνες γράφουμε για την απελπιστική οικονομική κατάσταση των Σκοπίων. Μάλιστα τονίσαμε πως το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει τα Σκόπια, είναι απόρροια της εθνικιστικής ακραίας και επιθετικής πολιτικής που επέλεξε να ακουλουθήσει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.
Αγώνα κατέβαλε το κυβερνών κόμμα των Σκοπίων μέχρι και τις προεδρικές εκλογές, ώστε να μην γίνει ορατό το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα του κρατιδίου. Θέλοντας μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ο κύριος Γκρούεφσκι, δεν δίσταζε να ανακοινώσει έργα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ, δίνοντας μία λανθάνουσα εικόνα για την οικονομία της χώρας του.
Σήμερα όμως το "μυστικό" έπαψε να κρύβεται και αποκαλύφθηκε πως τα Σκόπια επείγονται για χρήμα, για "ζεστό χρήμα" προκειμένου να αντιμετωπίσουν τρέχουσες ανάγκες της ΠΓΔΜ. Τα ψέμματα τελείωσαν, λοιπόν, για τον εθνικιστή πρωθυπουργό των Σκοπίων, ο οποίος καλείται πλέον να αποδεχθεί τα λάθη στην πολιτική που εφάρμοσε και η οποία έφερε δυσάρεστα οικονομικά αποτελέσματα.
Πόροι, συνολικού ύψους τουλάχιστον 180 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην οικονομία της ΠΓΔΜ μέσω της παροχής δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Zoran Stavreski.
Οι σχετικοί πόροι (η διάθεση των οποίων θα ξεκινήσει τον Ιούλιο) θα κατευθυνθούν για την παροχή τόσο βραχυπρόθεσμων πιστώσεων (για τη βελτίωση της ρευστότητας στις εγχώριες επιχειρήσεις ή την αναχρηματοδότηση των υφισταμένων οφειλών τους) όσο και μακροπρόθεσμων δανείων (από 3 μέχρι 5 χρόνια) για την υλοποίηση επενδύσεων σε μηχανές και εξοπλισμό. Το επιτόκιο του δανείου θα διαμορφωθεί στο επίπεδο του 6%.
Παράλληλα, η τράπεζα θα διαθέσει δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ στις εγχώριες τράπεζες, προκειμένου να διατεθούν, υπό τη μορφή πιστώσεων, επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]