Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΠΑΣΟΚ: Η πολιτική αναπηρία της σφετεριστικής μοχθηρίας

Η νεοταξική φιλοσοφία της εποχής

Είναι να γελά κανείς όταν ακούει το Γ. Παπανδρέου να καταναλώνει εκλογικά το σύνθημα της Ρόζας Λούξεμπουργκ: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Βεβαίως, είναι γνωστό, ότι η «σκέψη» του Γ. Παπανδρέου και όλο το συνακόλουθο τελετουργικό των πράξεων και των λόγων του αποτελούν τη θεοποίηση της πολιτικής αποβλάκωσης, τη θεοποίηση της αλαζονικής ανοησίας.
Δεν είναι, όμως, οι «προσωπικές» πολιτικές και πνευματικές του ιδιότητες που εξοργίζουν. Αυτό που εξοργίζει είναι όταν η πολιτική αναπηρία εκφράζεται με μια τόσο κυνική, σφετεριστική μοχθηρία και αυθάδη περιφρόνηση της ιστορίας και των ιδεών. Αυτό που εκνευρίζει είναι να προσβάλλεται τόσο βάναυσα η νοημοσύνη μας…
Αυτοί που δεν άφησαν τίποτα όρθιο, που υπηρέτησαν και υπηρετούν την καπιταλιστική βαρβαρότητα με τον πλέον λακεδίστικο τρόπο, αυτοί που αποτελούν τις παρασιτικές εκβλαστήσεις της ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας και του αμερικανισμού να μας μιλάνε για «σοσιαλισμό και βαρβαρότητα»!!!
Πρέπει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να έχει φτάσει σε παράκρουση πολιτικής ηλιθιότητας, ώστε να ηδονίζεται με τη βλακεία του και το λακεδισμό του για να κατατάσσει τον εαυτό του στην πλευρά του «σοσιαλισμού» και τους αντιπάλους του στην καπιταλιστική «βαρβαρότητα».
Δύσκολα συναντάς στην ιστορία, αρχηγό ενός κόμματος που υπηρέτησε με τέτοια προκλητικότητα το διεθνές ιμπεριαλιστικό κατεστημένο, που διαχειρίστηκε το καπιταλιστικό καθεστώς επί δεκαετίες, εκπορνεύοντας κάθε έννοια σοσιαλισμού και δημοκρατίας, να μας λέει, με τόση προκλητική θρασύτητα», ότι βρίσκεται από την πλευρά του σοσιαλισμού.
Ο Γ.Π. αποτυπώνει, έστω άκομψα και βλακωδώς τη φαιά, νεοταξική φιλοσοφία της εποχής: Η βαρβαρότητα ( και μάλιστα στις πιο αποκρουστικές εκφάνσεις της) να υποδύεται ρόλους «αριστερούς», «σοσιαλιστικούς» κ.λπ
Και αυτούς τους άθλιους ρόλους μπορεί να τους παίξουν πιο αποτελεσματικά οι ενσωματωμένοι «σοσιαλίζοντες», και «αριστεροί» κάθε χρώματος. Και μπορεί να τον παίξουν, ακριβώς γιατί εμπορεύονται και σφετερίζονται το κύρος των αγωνιστικών παραδόσεων και εννοιών. Γι’ αυτό και η ΑΠΑΤΗ εδώ είναι πολλαπλή και τόσο αυθάδης και αποκρουστική.
Η «εκσυγχρονιστική» κάστα των νεόπλουτων της εξουσίας (το προϊόν του εκφυλισμού του ΠΑΣΟΚ) έχει ανυψώσει αυτή την κυνική σφετεριστική υποκρισία και απάτη, σε θηριώδη διάσταση.
ΟΙ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ» ενώ κυβέρνησαν υλοποιώντας όλα τα δόγματα του νεοφιλελευθερισμού και ενώ αναπαλαίωσαν το οικοδόμημα των αντιδραστικών ιδεών, παρουσιάζονται σαν συνεχιστές των προοδευτικών κινημάτων, των αριστερών παραδόσεων και κατακτήσεων, σαν εκφραστές των «αντιδογματικών» σοσιαλιστικών ιδεών.
Σήμερα, εμφανίζεται το υποπροϊόν αυτής της «εκσυγχρονιστικής» αχρειότητας, ο Γ.Π., που αποτελεί τη τζίφρα του αμερικανισμού ακόμα πιο αδίσταχτος.
Δεν διστάζει, το ίδιο όπως και ο Σημίτης, για τις προεκλογικές του ανάγκες να φορέσει και την πανοπλία του Ανδρέα Παπανδρέου, να σφετεριστεί το λαϊκό σύμβολο του ΠΑΣΟΚ που ο ίδιος πολιτικά μισούσε, να σφετεριστεί ακόμα και τα συνθήματα περί «σοσιαλισμού» και «βαρβαρότητας».
Όλα αυτά τα παράσιτα που επί χρόνια ρουφούσαν σαν βδέλλες τους χυμούς της κοινωνίας και των Ιδεών, και είχαν επιβάλει ένα καθεστώς αλλοτρίωσης των πολιτών από τις βαθύτερες σκέψεις τους και τα αισθήματά τους, έχο το θράσος να παρουσιάζονται σαν ο συνεχιστής των προοδευτικών δυνάμεων και των αριστερών αιτημάτων της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Καταργήσαν και καταργούν το ίδιο με τη Ν.Δ. τον άνθρωπο και σφετερίζονται τις αγωνιστικές κατακτήσεις του και ανθρώπινες αξίες...
Επέβαλαν επί δεκαετίες ένα καθεστώς ψεύδους που διαπότισε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής και, όμως, κυνικότατα εξακολουθούν να μιλούν για αλήθεια και πρόοδο. Ακρωτηρίασαν τη σκέψη, παρήγαγαν όλες της μορφές της πνευματικής κατάπτωσης, βρώμισαν κάθε Ιδέα και Ηθική και εξακολουθούν να εμφανίζονται σαν υπερασπιστές των ελευθεριών, του σοσιαλισμού και της ηθικής…
Οι «εκσυγχρονιστές» του ΠΑΣΟΚ και τα σημερινά τους παρασιτικά υποπροϊόντα αποτελούν τα πλέον αποκρουστικά συμπτώματα του πολιτικού αμοραλισμού και της αχαλίνωτης διπροσωπίας. Σε αυτούς καταγράφεται πιο ορατά, αλλά και πιο αηδιαστικά η «νεύρωση της υγιούς ανθρώπινης λογικής». Μια νεύρωση που συνίσταται στο να αποτελούν τα πιο πειθήνια όργανα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και να ωρύονται για «σοσιαλισμό» και «πρόοδο». Γλείφουν ασύστολα την αμερικανική αυτοκρατορία, κάθονται μπροστά στους πλανητάρχες σε στάση προσοχής και μιλάνε, οι αχρείοι για «Σοσιαλισμό και βαρβαρότητα»!!!
Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικότερα δείγματα αυτής της ιδεολογικής, πολιτικής και ηθικής ακαθαρσίας, είναι Θεόδωρος Πάγκαλος. Προσωποποιεί, με τον πλέον κυνικό τρόπο την «εκσυγχρονιστική», νεοταξική φιλοσοφία: την «αισθητική» της φιλαυτίας και της απληστίας, του πολιτικού χαμαιλεοντισμού και του μνησίκακου κομπασμού, κρυμμένα όλα αυτά πίσω από το καμουφλάζ του φανφαρονισμού, της «παντογνωσίας» και του υστερικού αντικομουνισμού. Την αχαλίνωτα νοσηρή φαντασία του μόνο η ομηρική του αυτοϊκανοποίηση την ξεπερνά.
Ο Πάγκαλος αποτυπώνει όλο τον «πλούτο» των «εκσυγχρονιστικών» χυδαιοτήτων, της ηθικής του και της σφετεριστικής αλαζονείας. Εκφράζει με τον πλέον βροντώδη, αλλά και αποκρουστικό τρόπο την «εκσυγχρονιστική» κατάντια και αθλιότητα του εκφυλισμού του ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]