Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Κανένα παράπονο δεν πρέπει να παραμένει αδιερεύνητο"

Κάποιος να τον συμμαζέψει επιτέλους...

Κανένα παράπονο για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν πρέπει να παραμένει αδιερεύνητο και όπου διαπιστώνονται παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να καταδικάζονται χωρίς σκοπιμότητες και αλλότριους υπολογισμούς, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χρήστος Πουργουρίδης.
Επίσης προσθέτει πως αυτό κάνει με σχολαστικότητα και γι’ αυτό και μόνο το λόγο προσυπέγραψε την υπό συζήτηση Εισήγηση που υπεβλήθη στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) με πρωτοβουλία του αρχηγού της Σοσιαλιστικής Ομάδος Ελβετού βουλευτή Α. Γκρος για το θέμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Τουρκικής καταγωγής κατοίκων της Ρόδου και Κω.
Ο κ. Πουργουρίδης ανέφερε πως στην ΚΣΣΕ όλοι οι βουλευτές ενεργούν υπό την προσωπική τους ιδιότητα και δεν εκφράζουν τις απόψεις του κοινοβουλίου της χώρας τους. Αυτό καθορίζεται ρητά από τον Καταστατικό Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρόσθεσε.
"Τα μέλη της ΚΣΣΕ τοποθετούνται πάνω στα διάφορα ζητήματα που τίθενται ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης όπως τα ίδια αισθάνονται και όπως τους υπαγορεύει η συνείδηση τους. Αυτό ρητά καθορίζει και πάλιν ο Καταστατικός Χάρτης του Συμβουλίου της Ευρώπης", προσθέτει.
Οπως σημειώνει "συνεπώς κανένας βουλευτής της ΚΣΣΕ δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει για τις δραστηριότητες του το κοινοβούλιο του ή το κόμμα του. Ούτε έχει οποιοδήποτε νόημα τέτοια ενημέρωση από τη στιγμή που το μέλος εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις".
"Ούτε είναι υποχρεωμένος ένας βουλευτής μέλος της ΚΣΣΕ να υιοθετεί τις θέσεις της Πολιτικής Ομάδας στην οποία ανήκει. Πολλοί βουλευτές μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος ή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συχνά ψηφίζουν αντίθετα με τις αποφάσεις των πολιτικών τους ομάδων", προσθέτει.
Ο κ. Πουργουρίδης αναφέρει πως διατηρεί μέχρι σήμερα άριστες σχέσεις με το προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος και την Ελληνική αντιπροσωπεία στην ΚΣΣΕ.
"Δεν υπήρξε καμία διατάραξη ή ψυχρότητα στις σχέσεις μας εξαιτίας της υπογραφής που έβαλα στην εν λόγω Εισήγηση. Αντίθετα υπήρξε συνεργασία τις τελευταίες μέρες για να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα της όποιας έρευνας θα πραγματοποιηθεί", προσθέτει.
"Κανένα παράπονο δεν πρέπει να παραμένει αδιερεύνητο"
Ακόμη εκφράζει την πεποίθηση ότι ''κανένα παράπονο για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν πρέπει να παραμένει αδιερεύνητο. Και όπου διαπιστώνονται παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να καταδικάζονται χωρίς σκοπιμότητες και αλλότριους υπολογισμούς. Αυτό κάνω με σχολαστικότητα και γι’ αυτό και μόνο το λόγο προσυπέγραψα την υπό συζήτηση Εισήγηση. Άρνηση μου να την υπογράψω θα έστελνε το μήνυμα ότι εφαρμόζω τακτική δύο μέτρων και δύο σταθμών επειδή παραπονούμενοι ήσαν Έλληνες πολίτες Τουρκικής καταγωγής''.
Αποτελεί πολιτικό ξεπεσμό, να καταβάλλεται προσπάθεια να παρουσιασθεί ο οποιοσδήποτε Έλληνας Κύπριος πολιτικός ότι βοηθά την Τουρκία στις άνομες διεκδικήσεις της έναντι της Ελλάδας. Πρόκειται για καπηλεία των Εθνικών και φιλελληνικών αισθημάτων του λαού μας, αναφέρει ο κ. Πουργουρίδης.
"Στην ΚΣΣΕ έχω συγκρουσθεί για δεκάδες θέματα με τις επιδιώξεις της Τουρκίας. Έχω στηρίξει σε πλείστες περιπτώσεις άκρως επικριτικές για την Τουρκία θέσεις. Αυτό το ξέρουν όλοι στην ΚΣΣΕ εκτός από τους γνωστούς συμπατριώτες μου που παρουσιάζονται από τις δημοσιογραφικές ή βουλευτικές πολυθρόνες ως Τουρκοφάγοι", καταλήγει.
Φαίνεται πως ο κύριος Πουργουρίδης δεν γνωρίζει για τα αδιερεύνητα παράπονα των μανάδων και των χήρων γυναικών από τους αγνοούμενους της Κύπρου. Μήπως κάποιος πρέπει να του τα θυμίσει; Μήπως κάποιος πρέπει να του θυμίσει το χρέος του προς την πατρίδα του και προς τον αγώνα για την ελευθερία και την δικαίωσή της;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]