Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Αμπντουλάχ Γκιούλ δεν ανησυχεί καθόλου σε περίπτωση που οδηγηθεί στα δικαστήρια

"Να μην θιγούν τα προεδρικά καθήκοντα"

Ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε ότι δεν ανησυχεί καθόλου για τον εαυτό του σε περίπτωση που οδηγηθεί στα δικαστήρια. O πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε χθες ότι "δεν έχει καμία ανησυχία" για την απόφαση του δικαστηρίου στην περίπτωση που προσαχθεί στο πλαίσιο μιας παλαιάς υπόθεσης για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, όπως αποφάσισε τη Δευτέρα ένα τουρκικό δικαστήριο.
"Εάν αυτή η διαδικασία φτάσει έως το τέλος δεν έχω καμία ανησυχία για εμένα τον ίδιο", δήλωσε ο κ. Γκιούλ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξη Τύπου. Ωστόσο ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ανησυχεί για τα προεδρικά καθήκοντα λόγω της πολεμικής για την υπόθεση αυτή.
"Τα προεδρικά καθήκοντα είναι τα πλέον υψηλά στην Τουρκία και ο πρόεδρος εκπροσωπεί την ενότητα όλου του τουρκικού έθνους. Η μόνη μου ανησυχία σ' αυτήν την υπόθεση είναι ότι τα προεδρικά καθήκοντα δεν πρέπει να θιγούν", πρόσθεσε ο κ. Γκιουλ.
Το Κακουργιοδικείο της Σινκάν, σε προάστιο της Άγκυρας, αναίρεσε την Δευτέρα την απόφαση εισαγγελέα να μην διωχθεί ο Αμπντουλάχ Γκιούλ εκτιμώντας ότι η ασυλία που χορηγείται από το Σύνταγμα στον πρόεδρο αφορά μόνο την περίοδο της προεδρίας του και όχι γεγονότα που έγιναν πριν αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου, όπως συμβαίνει για την υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο κ. Γκιούλ, που έλαβε χώρα πριν από το 2007 οπότε αναδείχτηκε πρόεδρος της Τουρκίας.
Εάν ο δημόσιος κατήγορος συνταχθεί με το δικαστήριο και εάν δεν υπάρξει καμία νέα έφεση, τότε ο κ. Γκιουλ μπορεί να δικαστεί και για "παραποίηση ντοκουμέντων" και για "παράβαση του νόμου για τα πολιτικά κόμματα", για μια υπόθεση που εξελίχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 90.
Τότε ο κ.Γκιουλ ήταν υπεύθυνος για τις εξωτερικές υποθέσεις στο κόμμα του και κατηγορείται ότι καταχράστηκε δημόσια χρήματα.
Σε παλαιότερη εξέτασή του ο κ. Γκιούλ είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε καμία υπευθυνότητα για χρηματικές υποθέσεις και είχε αθωωθεί από αυτήν την κατηγορία.
Παράλληλα ο κ. Γκιουλ υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε ζητήσει εδώ και μερικά χρόνια την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για να μπορέσει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή, ένα αίτημά του που δεν ικανοποιήθηκε.
Σε ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου που δημοσιοποιήθηκε την Δευτέρα αναφέρεται ότι ο κ. Γκιουλ δεν μπορεί να δικαστεί με βάση το Σύνταγμα παρά μόνο για υπόθεση "προδοσίας της πατρίδας" και κατάγγειλε "τις προσπάθειες ορισμένων κύκλων που επιχειρούν να παρουσιάσουν ως ύποπτο τον πρόεδρο".


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]