Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δίκαιο παιχνίδι ζητάει ο Ερντογάν

Για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Γνωρίζει την έννοια της δικαιοσύνης ο Ταγίπ;

Ο Ερντογάν έφερε ως παράδειγμα τους αγώνες στον αθλητισμό: «Όταν ξεκινήσει ένα αθλητικό παιχνίδι, στη διάρκειά του οι κανόνες δεν αλλάζουν. Είναι γελοίο.»
Την έντονη αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσαν οι δηλώσεις των Μέρκελ και Σαρκοζί περί «ειδικής σχέσης» της Τουρκίας με την ΕΕ.
Από την Πολωνία, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κάλεσε Γερμανούς και Γάλλους να μην αλλάζουν τους κανόνες στη μέση του παιχνιδιού».
Ο Ερντογάν έφερε ως παράδειγμα τους αγώνες στον αθλητισμό: «Όταν ξεκινήσει ένα αθλητικό παιχνίδι, στη διάρκειά του οι κανόνες δεν αλλάζουν. Είναι γελοίο.»
Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε «πολύ λυπηρές» τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ κατά της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.
Για τον ίδιο, οι δηλώσεις είχαν προεκλογικό χαρακτήρα, αφού οι πολίτες της ΕΕ προσέρχονται στις κάλπες το τριήμερο 4-7 Ιουνίου.
«Ό,τι συμφωνείται με διμερείς συμφωνίες, ας τηρείται. Ό,τι ισχύει για τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, ας ισχύει εξίσου για την Τουρκία» τόνισε.
Βέβαια, με την συγκεκριμένη του τοποθέτηση ο Ταγίπ Ερντογάν αποδεικνύει πως είναι από εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που τα θέλουν όλα δικά τους... Γιατί, εάν θυμήθηκε τώρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, την λέξη και την έννοια της δικαιοσύνης, μάλλον έχει αργήσει... Αλλά, επειδή στην πατρίδα μας λέμε και το "κάλλιο αργά παρά ποτέ", ίσως θα πρέπει να είμαστε ελαστικοί απέναντί του και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του. Όχι βέβαια τόσο ελαστικοί όσο η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, που έχει μετατραπεί στον καλύτερο υποστηρικτή της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρώπη, αλλά χρειάζεται να επιδείξουμε την αναγκαία ελαστικότητα που δεν έχει δείξει ο κύριος Ερντογάν όσον αφορά τις σχέσεις του απέναντι στην Ελλάδα και στα προβλήματα που επιδιώκει να δημιουργήσει, αλλά και απέναντι στην Κύπρο, όπου επιθυμεί ως "πασάς" να ορίσει την πορεία των συζητήσεων μεταξύ Ταλάτ και Χριστόφια, σκεπτόμενος φυσικά το συμφέρον της Τουρκίας.
Η ελαστικότητα συνάδει με την δικαιοσύνη, αλλά κατά πόσο ελαστικός και δίκαιος έχει αποδειχθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός απέναντι στους γείτονές του ή απέναντι στους Κούρδους της Τουρκίας; Πώς εννοεί ακριβώς το fair play ο Ταγίπ, για να μπορέσουμε να του το ανταποδώσουμε ακριβώς όπως ο ίδιος το εφαρμόζει, για να γευτεί (επιτέλους) και ο ίδιος τη "δικαιοσύνη" που ζητάει...
Προσωπικά, πιστεύω πως οφείλουμε ως χώρα να του αποδείξουμε πως ενστερνιζόμαστε της έννοια τις δικαιοσύνης όπως η Τουρκία την αντιλαμβάνεται απέναντι στον Οτσαλάν, στα Ελληνικά νησιά και τις βραχονησίδες του Αιγαίου ή απέναντι στην πολύπαθη μαρτυρική κατεχόμενη από τουρκικά στρατεύματα, Κύπρο.
Ας του προσφέρουμε λοιπόν αυτά που καταλαβαίνει καλύτερα...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]