Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλλοδαποί και οικονομική κρίση

Υπάρχει πραγματικά δίλημμα;

Η διεθνής οικονομική κρίση, που έχει αρχίσει να επηρεάζει άμεσα και τη χώρα μας, προσδίδει μια πιο καταστροφική διάσταση στο λεγόμενο «μεταναστευτικό ζήτημα».
Ήδη ζούμε μια ολοκληρωτική και πολυεδρική ισοπέδωση από τα εκατομμύρια εισαγόμενων αλλοδαπών, στη συντριπτική τους πλειονότητα από άκρως καθυστερημένες χώρες, που το πολυεθνικό κεφάλαιο τους έφερε για να διαλύσει τη μαχητική ελληνική εργατική τάξη, να αλλάξει τη σύνθεση του πληθυσμού και να υποτάξει ολοκληρωτικά την ελληνική κοινωνία.
Οι συνέπειες από αυτή την ήδη ζοφερή κατάσταση γίνονται πλέον ακόμα πιο καταστροφικές. Αγγίζουν τα όρια της κοινωνικής φρίκης.
Γιατί, το να υπάρχουν πάνω από δυόμισι εκατομμύρια ξένοι σε μια χώρα (και μάλιστα μικρή) που βυθίζεται στην κρίση, σε μια χώρα με μισοδιαλυμένη παραγωγική βάση, σε μια χώρα στην οποία η ανεργία κάνει θραύση, είναι ολέθριος παραλογισμός.
Μέσα σε αυτές τις κοινωνικά εφιαλτικές συνθήκες γκρεμίζονται και τα παραμύθια των «νταβάδων» (εγχώριων και ξένων), καθώς και των «αριστερών» λακέδων τους ότι δήθεν οι αλλοδαποί κάνουν τις δουλειές που αρνούνται οι Έλληνες και ότι σταδιακά θα αφομοιωθούν από την ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Κανείς πια δεν μπορεί να αποκρύψει ότι η αλλοδαπή εισβολή συμβάλλει καταλυτικά στην ακραία επιδείνωση της κρίσης της ελληνικής οικονομίας. Και εδώ η βασική παράμετρος του ζητήματος είναι τούτο: Οι αλλοδαποί εξάγουν στις χώρες της προέλευσής τους το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους. Πρόκειται για ποσά που όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι, αν τα εισέπραττε η ελληνική εργατική τάξη και αν παρέμειναν στη χώρα, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, θα αρκούσαν για να αναζωογονήσουν την αγορά και να δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας.
Είναι, επίσης, πασίγνωστο ότι όλοι οι ξένοι κάνουν αιματηρές οικονομίες και καταναλώνουν εντός της χώρας μας ό,τι λιγότερο μπορούν, προκειμένου να αυξήσουν τα ποσά που στέλνουν στις χώρες τους.
Το θέμα έχει όμως και πολλές άλλες πτυχές. Καθώς η κρίση εξελίσσεται, η ανεργία αυξάνεται με αλματώδη τρόπο. Αυτή πολλαπλασιαστική αύξηση της ανεργίας κτυπά ιδιαίτερα τα πιο φτωχά και πιο νεαρά στρώματα της εργατικής τάξης, εκεί όπου ο ανταγωνισμός της φτηνής εισαγόμενης εργασίας είναι περισσότερο έντονος. Η κρίση, το κλείσιμο κι άλλων παραγωγικών μονάδων, από τις ελάχιστες που είχαν παραμείνει στη χώρα, οι απολύσεις, η γοργή αύξηση και επέκταση της μαύρης και γκρίζας εργασίας, και δίπλα σε όλα αυτά η ύπαρξη εκατομμυρίων ξένων λαθρομεταναστών, διατεθειμένων να δουλέψουν για όσο-όσο, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, που οι συνέπειές του αργά ή γρήγορα θα εκδηλωθούν με δραματικό τρόπο.
Μια άλλη παράμετρος του προβλήματος είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα των ξένων εργατών είναι δραματικά καθυστερημένη σε εργασιακή εμπειρία, εξειδίκευση και τεχνογνωσία. Οι ξένοι είναι ανειδίκευτοι ή ελάχιστα ειδικευμένοι.
Οι πλανητικοί, ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και οι πολιτικοί τους υπάλληλοι μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μια χώρα αποβιομηχανοποιημένη και φτηνών υπηρεσιών.
Η σχεδιασμένη αλλοδαπή εισβολή αυτές τις ιμπεριαλιστικές ανάγκες ικανοποιούσε. Έτσι το εργατικό δυναμικό της χώρας έπεσε στα χαμηλότατα παραγωγικά και τεχνολογικά επίπεδα. Οι Έλληνες με ιστορική παραγωγική παράδοση, με ειδίκευση, με ιστορικές και αγωνιστικές εμπειρίες αντικαταστάθηκαν από ένα εργατικό δυναμικό χαμηλότατης παραγωγικής ικανότητας και πολιτικά καθυστερημένο και δουλικό.
Σήμερα, όμως, γίνεται όλο και πιο φανερό ότι το ξεπέρασμα της κρίσης προϋποθέτει άμεσα την ανασυγκρότηση των παραγωγικών τομέων της οικονομίας και την αύξηση ενός εργατικού δυναμικού τεχνολογικά ανεπτυγμένου και ειδικευμένου.
Αυτό το εργατικό δυναμικό που έφεραν εδώ οι δουλέμποροι του κεφαλαίου γίνεται απόλυτο εμπόδιο για οποιαδήποτε παραγωγική ανάπτυξη.
Οι συνέπειες, συνεπώς της κρίσης, εδώ θα είναι κατά πολύ χειρότερες από τα καπιταλιστικά κράτη της Ευρώπης. Η ελληνική κοινωνία θα απειληθεί με ολοκληρωτική καταστροφή και θα τεθεί, εδώ, πιο ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ το παγκόσμιο δίλημμα: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα.
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΩΦΕΥΟΥΝ, ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ, ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑΙ, ναι, ναι
    δτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα έλεγα πως δεν πρέπει να υποκατασταθεί το κράτος και τα όργανά του από δράσεις πολιτών, επειδή τότε, δεν θα υπάρχει όφελος, αλλά θα δημιουργηθούν αντίθετες δράσεις και αποτελέσματα, με άγνωστες συνέπειες. Οι πολίτες οφείλουμε να πιέσουμε την κυβέρνηση έτσι ώστε να αναγκαστεί να πάρει μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης και ταυτόχρονα να διευθετήσει τους ήδη υπάρχοντες στην Ελλάδα, χωρίς όμως να θίγεται ΟΥΤΕ ΕΝΑ δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών. Πέρα από τα ανθρωπιστικά, πλήρως κατανοητά, επιχειρήματα, ανάγκη μέγιστη είναι να δείξει τον ανθρωπισμό της η κυβέρνηση και προς τους πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι πληρώνουν πολλά τιμήματα. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνούν όλοι αυτοί που κυβερνούν ή θέλουν να κυβερνήσουν πως εντολέας είναι ο λαός και την γνώμη του λαού οφείλουν όχι μόνο να την σέβονται αλλά να την υπηρετούν πάραυτα, χωρίς να αντιδρούν. Επίσης οφείλουν να μας ενημερώνουν πραγματικά και όχι πλασματικά. Το πρόβλημα, το κύριο, βρίσκεται εντός των τειχών. Αν δεν είχαμε προβλήματα με την πολιτική, τους πολιτικούς και τα κόμματα, δεν θα υπήρχε ούτε το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες. Εν πάσει περιπτώσει, όποιος επιθυμεί τους λαθρομετανάστες εντός της Ελλάδας, σε υπερβολικούς αριθμούς, μπορεί να προτείνει και λύσεις πραγματικές και όχι θεωρητικές. Επίσης, όποιος προτείνει κάτι, θα πρέπει να είναι σε θέση να καλύψει με προσωπική του ευθύνη το "αγκάλιασμα" των λαθρομεταναστών και να είναι επίσης σε θέση να εγγυηθεί(;) πως δεν πρόκειται να αλλοιωθεί η φύση του πολιτεύματος, το περιεχόμενο του κράτους, η σύνθεση των πολιτών και κυρίως η ειρηνική διαβίωση στο εσωτερικό της χώρας. Οποιοσδήποτε δεν καταθέτει απόψεις συνολικά, αλλά αποσπασματικά, αποβλέπει σε μία Ελλάδα διαμελισμένη και με τους Έλληνες να μετατρέπονται σε δυστυχή και φοβισμένη μειονότητα, προς ικανοποίηση του πολιτισμού ή του πολυπολυτισμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιά πρώτη φορά γράφω στήν ιστιοσελίδα σας.Καί θά ήθελα νά ενώσω καί έγώ τή φώνη μου,τήν αγωνία μου, γιά τούτο τόν τόπο πού είναι τό σπίτι η πατρίδα η μήτρα πού μάς γέννησε. Καί πού σέ λίγο θά αγωνιζόμαστε γιά τά δικαιώματα τής ορθόδοξου ελληνικής μειονότητας τής ΕΛΛΑΔΑΣ:!!!!! Είμαι υπερβολικός; δέν νομίζω... ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΧΡΌΝΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΠΧ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟ...... Είμαι υπερβολικός; δέν νομίζω.Ακούσατε γιά κάποιο δικηγόρο πακιστανό μέ ελληνική βέβαια υπηκοότητα από τήν Νίκαια ο οποίος απαιτούσε δικαστικά τί νομίζετε από τήν Ελληνική δημοκρατία; τόν διορισμό του!!! πού; ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!!!! ΟΡΘΩΣ ΑΠΕΡΡΊΦΘΗ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ .Όμως η πρώτη αναγνωριστική κρούση διοικητικής εισβολής στόν κρατικό μηχανισμό αλλοφύλλων καί τό κυριώτερο αλλοθρήσκων έγινε ...... Δέν είμαι Κασσάνδρα αλλά κοιμήθηκαμε πολύ σέ έναν ανούσιο ηλίθιο διεθνιστικό κατευθυνόμενο ΥΠΝΟ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ!!!!! ΠΑΠΑΛΑ!!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς ήρθες Παναγιώτη. Η γνώμη σου και οι φόβοι σου να είσαι σίγουρος πως συνάδουν με μεγάλο πλήθος Ελλήνων πολιτών. Μακάρι το 1% να συμμεριζόντουσαν και οι αλλόφυλοι πολιτικοί μας. Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς: Μόνο αλλόφυλος πρέπει να είναι κανείς για να επιδεικνύει αυτή την αδιαφορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ

    Με αφορμή τα νέα οικονομικά μέτρα για τους Δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, θα ήθελα να αναφέρω το εξής:
    Βουλγάρα υπήκοος που παντρεύτηκε Έλληνα αξιωματικό 76 χρονών και απεβίωσε στα 83 του, παίρνει τώρα σύνταξη 1.500 ευρώ το μήνα, συν το μέρισμα που είναι 500 ευρώ το μήνα (1.500 € το τρίμηνο), που σημαίνει ότι συνολικά παίρνει 2.000 ευρώ το μήνα!!!! Αυτό είναι τελείως άδικο την στιγμή που ένας έλληνας εργαζόμενος δουλεύει 35 χρόνια για να πάρει σύνταξη τα μισά περίπου απ’ αυτά τα χρήματα.
    Αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα και είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις σαν κι αυτή, όπου αλλοδαπές γυναίκες παντρεύονται με δόλιο τρόπο έλληνες υψηλόμισθους ηλικιωμένους μόνο και μόνο για τις παχυλές συντάξεις τους!!!
    Να γίνουν ΑΜΕΣΑ περικοπές και σ’ αυτές τις άδικες συντάξεις που πληρώνουμε ΟΛΟΙ οι έλληνες!!!!!!!!
    Πως λοιπόν να μην πλήττεται η οικονομία της χώρας μας; Γιατί δεν ελέγχει κάποιος αυτές τις καταστάσεις; Είναι πολύ άδικο αυτό που γίνεται!!!

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 500 € ΣΥΝΤΑΞΗ!!!! ΤΕΛΟΣ Η ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]