Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη με Κούρδους και την αστυνομία

Αιτία η κατεδάφιση αυθαίρετων Κούρδων

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δυσανάλογη χρήση βίας από την τουρκική αστυνομία, που έριξε δακρυγόνα πολύ κοντά σε δημοτικό σχολείο, σε μια επιχείρηση που είχε στόχο την κατεδάφιση αυθαιρέτων σπιτιών Κούρδων σε μια φτωχογειτονιά σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης.
Πανικός επεκράτησε χθες το πρωί όταν οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων κοντά στο σχολείο, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσουν πολλά από τα μικρά παιδιά.
Όπως μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τους κατοίκους η αστυνομία έριξε «κατά λάθος» τα δακρυγόνα στο σχολείο. Τουλάχιστον 10 μαθητές ηλικίας από επτά ως 15 ετών και ένα μωρό μόλις 4 μηνών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα που έσπευσαν αμέσως στο σημείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το βρέφος βρισκόταν σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στο οποίο ρίχτηκε πάλι από λάθος των αστυνομικών δακρυγόνο.
Ο τηλεοπτικός φακός έδειξε δεκάδες μαθητές να λιποθυμούν, να κλαίνε και να σκουπίζουν τα μάτια τους την ώρα που γονείς προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα παιδιά τους από τις σχολικές εγκαταστάσεις. Τουλάχιστον μία γυναίκα λιποθύμησε στα σκαλιά του σχολείου.
Άνδρες της αστυνομίας μαζί με νομαρχιακούς υπαλλήλους επιχείρησαν να κατεδαφίσουν αυθαίρετα κτίσματα Κούρδων στην περιοχή. Οπως ήταν αναμενόμενο, οι κάτοικοι αντέδρασαν και ακολούθησαν συμπλοκές, με τους διαμαρτυρόμενους να πετούν πέτρες και να καίνε κάδους.
Με αντλίες νερού και ρίψη χημικών, οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να αναχαιτίσουν τους εξαγριωμένους κατοίκους, οι οποίοι πετούσαν πέτρες και είχαν στήσει οδοφράγματα καίγοντας λάστιχα.
Σε ένα από τα πλάνα που πρόβαλε η τουρκική τηλεόραση ένας αστυνομικός εμφανίζεται να γρονθοκοπά και να κλωτσάει ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σημείο της συμπλοκής.
Εκτός από την τηλεοπτική κάλυψη των επεισοδίων, εκτενής αναφορά στα επεισόδια έγινε και στον τουρκικό Τύπο. Στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Χουριέτ» ήταν ιδιαιτέρως επικριτική ως προς τους χειρισμούς της τουρκικής αστυνομίας, κάνοντας λόγο για «δυσανάλογη χρήση βίας» και για «αστυνομία η οποία βρίσκεται για άλλη μία φορά στο στόχαστρο».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]