Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ύβρις του Πάγκαλου κατά της Βορείου Ηπείρου και των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών

Αίσχος Πάγκαλου!!!

Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή, ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα, από διάφορες πλευρές. Αυτό όμως που προκάλεσε σόκ στους περισσοτέρους, ήταν η μικρή παρέμβαση του Θεόδωρου Πάγκαλου, πρώην υπουργού της χώρας, ο οποίος ουσιαστικά έθεσε τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, εκτός του ελληνικού Έθνους με την εξής του πρόταση:
"Το πρώτο είναι ότι η έννοια του "έθνους" καθορίζεται κατά ποικίλους τρόπους ανάλογα με την ιδεολογία και το σύνολο των παραστάσεων οι οποίες διέπουν τη συγκεκριμένη προσωπικότητα. Εμείς έχουμε από καιρό υιοθετήσει, τουλάχιστον στην παράταξή μας, τις βασικές αρχές του αιώνα των Φώτων, του Διαφωτισμού, οι οποίες είναι και αυτές της Αρχαίας Ελλάδος, και θεωρούμε ότι έθνος ελληνικό είναι όσοι συμμερίζονται τον πολιτισμό μας, τη γλώσσα μας και θέλουν να μένουν σ' αυτή τη χώρα και να τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους μας."
Όσοι δηλαδή Βορειοηπειρώτες δεν μένουν σε αυτή την χώρα, δεν θεωρούνται κομμάτι του ελληνικού Έθνους; Αναρωτιόμαστε...

Παρακάτω, κατά κάποιον τρόπο, προσπαθεί ίσως να τα μπαλώσει και μιλά για Έλληνες Βορειοηπειρώτες, δεν παραλείπει όμως να τους "αποπέμπει" με την δηλωσή του όπου ουσιαστικά τους συνέστησε να ζητήσουν το δίκιο τους από το… αλβανικό κοινοβούλιο. "Πού, λοιπόν, οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες θα απευθυνθούν, πλην του Ελληνικού Κοινοβουλίου; Και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο βεβαίως -και είμαστε πολύ ευτυχείς να μπορούμε να δίνουμε διέξοδο στις ιδέες τους, υπό τον όρο οι φορείς αυτοί να είναι αντιπροσωπευτικοί και οι ιδέες να είναι σωστές- αλλά βεβαίως και στο Αλβανικό Κοινοβούλιο, όπου αυτή τη στιγμή μετέχουν έντεκα Έλληνες Βουλευτές όλων των κομμάτων και υπάρχει και το κόμμα αυτό, το οποίο μετέχει, το Κόμμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αυτοτελώς και μάλιστα συγκροτεί για πολλοστή φορά την κυβερνητική πλειοψηφία με το Κόμμα του κ. Μπερίσα."
Ο κ. Πάγκαλος δηλαδή, σαν νέος Πόντιος Πιλάτος, στέλνει τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες να ζητήσουν δικαιοσύνη, από αυτούς τους ίδιους που τους αδικούν.Πάντως, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ' όψιν μας, αυτό τον ορισμό περί έθνους, τον οποίο ο κ. Πάγκαλος μας βεβαιώνει ότι ασπάζεται ολόκληρη η παράταξη του. Φαίνεται βεβαίως ότι ξεχνάει το όμαιμον, των αρχαίων, αλλά τι σημασία έχουν αυτά για τον ίδιο άνθρωπο που παρέδωσε στους Τούρκους τον Οτσαλάν…
Περισσότερα εδώ


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]