Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Θεοδώρα Μητσοτάκη έμπλεξε με τους ομογενείς Έλληνες

Η τελευταία διαφήμιση των Σκοπίων

την εξέθεσε στους Έλληνες διεθνώς


Μεγάλο πρόβλημα τελικά αντιμετωπίζει η Θεοδώρα Μητσοτάκη από τους Έλληνες της διασποράς και ιδιαίτερα από τους Έλληνες ομογενείς της Βορείου Αμερικής, μετά από την τελευταία διαφήμιση που έκαναν τα Σκόπια στο CΝΝ, σε μία ακόμη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.
Η επιθετικότητα των Σκοπίων όμως, βρήκε αντίδραση στους Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι άρχισαν να συσπειρώνονται και ψάχνουν να βρούνε διόδους πίεσης, αλλά και τους υπεύθυνους της Ελληνικής "μη αντίδρασης". Η κυρία Θεοδώρα Μητσοτάκη, υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ήδη βρίσκεται στο στόχαστρο των χειρότερων κριτικών που έχουν απευθυνθεί σε Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, από της ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους και πρόκειται πολύ σύντομα να αντιμετωπίσει το μένος των Ελλήνων του εξωτερικού που αγαπούν την πατρίδα τους.
Η κυρία Νίνα Γκατζούλη, έχει ήδη αποστείλει e-mail σε Έλληνες της διασποράς, σε μία προσπάθεια οργάνωσης αλλά και αντίδρασης για την πρόσφατη αυτή πρόκληση των Σκοπίων και για την μηδενική αντίδραση της Ελληνικής πλευράς.

E-mail απο την Nina Gatzoulis σχετικά με την νέα διαφήμιση της πΓΔΜ στο CNN
Αγαπητοί μου συμπατριώτες,
Πολλοί από εσάς έχετε έρθει σε επαφή μαζί μου, εκδηλώνοντας την αγανάκτησή σας για την κάτωθι διαφήμιση της πΓΔΜ στο CNN:
http://www.macedonia-timeless.com/ Η διαφήμιση αυτή κόστισε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να γράψουμε προσωπικά μηνύματα προς το Υπουργείο Εξωτερικών και να τα στείλομε με FAX και email στην κ. Μπακογιάννη.
Αυτή είναι η προσωπική ιστοσελίδα της κ. Μπακογιάννη: http://www.dorabak.gr/
Ο αριθμός του τηλεφώνου και του FAX είναι: Τηλ: 210 9249487-9
Fax: 210 9249426
Η κ. Υπουργός έχει την εξής διεύθυνση webmail: http://www.dorabak.gr/default.asp?pid=12&la=1
Επίσης υπάρχει και ένα link μέσω του οποίου θα μπορούσατε να απευθύνετε ερωτήσεις κατευθείαν στην Υπουργό, και προϋποτίθεται πως η κ. Μπακογιάννη θα απαντήσει. Είναι στην ίδια ιστοσελίδα αν πάτε κάτω δεξιά και φέρει τον τίτλο Live με την Ντόρα.
Όσο για το περιεχόμενο των γραμμάτων μας μπορούμε να ζητήσουμε από την κυβέρνηση της Ελλάδος για μια στάση πιο σκληρή έναντι των διαπραγματεύσεων. Δηλαδή τι είδους διαπραγματεύσεις μπορούν να υπάρξουν τώρα, και πόσο σοβαρά μπορεί κανείς να πάρει αυτές τις διαπραγματεύσεις όταν η πΓΔΜ προβαίνει σε τέτοιου είδους κινήσεις;
Επίσης τα γράμματά σας μπορείτε να τα στείλετε στη εξής διεύθυνση: GreekParliament@hec.greece.org η διεύθυνση είναι του Ελληνικού Κοινοβουλίου και θα το πάρουν όλοι οι Βουλευτές και Υπουργοί.
Έχει ιδιαίτερη βαρύτητα τα γράμματα να είναι προσωπικά και όχι ένα γράμμα τυποποιημένο.
Σας ευχαριστώ,
Nina Gatzoulis
Supreme President of the
Pan-macedonian Association (USA)
E-mail: ninagatz@comcast.net
Tel: 603-742-0466
FAX (603) 617-2977.
Web: http://www.macedonia.info/
ΥΓ: Είμαι εδώ για κάθε βοήθεια.

E-mail που στάθηκε από Έλληνα Ομογενή στην Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη
Τορόντο, 29 Δεκεμβρίου 2008
Προς την
Αξιότιμον κυρία Θεοδώρα Μπακογιάννη
Υπουργόν Εξωτερικών Υποθέσεων της Ελλάδος
Αθήναι - Ελλάς
Αγαπητή κυρία Υπουργέ,
Οι Σκοπιανοί, για μια ακόμα φορά, προπαγανδίζουν το Ιερόν όνομα της Μακεδονίας μας, ως δική τους κληρονομιά, σε μία διαφήμιση του CNN, την οποία μπορείτε να δείτε στο http://www.macedonia-timeless.com/.
Όπως γνωρίζετε, θάλασσα δεν έχουν, και επίσης, βάσει της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, δεν μπορούν να χρησιμοποιούν Ελληνικά σύμβολα ωσάν δικά τους.
Γενικώς, πρόκειται για ένα σύνολον ανθρώπων το οποίο προσπαθεί να αυτο-προδιορισθεί βασιζόμενο σε στοιχεία τα οποία έχουν «δημιουργηθεί» από τούς ηγέτες του, κατά την διαχρονική πορεία τους, και σε αυτά τα οποία «κλέβουν» από τους άλλους. Αυτό οι Σκοπιανοί δεν το καταλαβαίνουν, και έτσι, ελλείψει ηθικών Αρχών και Υπερηφάνειας, ψεύδονται ασυστόλως και προς την διεθνή κοινότητα και στα ίδια τα παιδιά τους, όπως δείχνει η εν λόγω διαφήμιση. Αυτή η παθητική μας συμπεριφορά, εάν συνεχισθεί, θα αποβεί και πάλι, εις βάρος μας!
Αυτό το καταλαβαίνω ακόμη κι’ εγώ που δεν είμαι υπουργός εξωτερικών. Εσείς που είσθε, θα πρέπει όχι μόνο να το καταλάβετε, αλλά και να αντιδράσετε αμέσως, με όποιον τρόπο νομίζετε οτι θα είναι πιο αποτελεσματικός. Εγώ, που δεν έχω την δική σας εμπειρία, θα συνιστούσα (ως απλώς πολίτης) το να σταματήσει η ήπια πολιτική την οποία έχετε ακολουθήσει μέχρι τώρα, και να τους διαμηνύσετε, ορθά κοφτά, ότι το όνομα «Μακεδονία» δεν τους ανήκει, τελεία και παύλα!
Ο πατέρας σας, όταν ήταν Πρωθυπουργός της Ελλάδος, έκανε το μέγα λάθος, να δεχθεί το «πρώην Γιουγκοσλαυϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας», καίτοι αυτό το σύνθετον όνομα εξέφευγε από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών, αφού περιείχε τον όρο «Μακεδονία». Εσείς, όχι μόνο δεν το διορθώσατε, αλλά αποδεχθήκατε το «Μακεδονία» και πλέον, διαπραγματεύεσθε το πρόθεμα (Βόρεια, Άνω, Νέα και πέρα δώθε)! Ντροπή! που να πάρει η οργή! Τι είδους υπερήφανη Ελληνίδα, και δη Κρητικιά, είσθε! Στο κάτω-κάτω της γραφής, χρωστάμε σε κανένα;
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, και υπό τον όρο ότι θα υπάρχει συγκροτημένη και σταθερή Ελληνική κυβέρνηση, οι διαπραγματεύσεις με τους Σκοπιανούς θα αρχίσουν και πάλι. Τώρα πια, είναι η σειρά σας να πείτε σε όλους αυτούς, αλλά και σε όλους τους άλλους, ότι το «Μακεδονία» δεν τους ανήκει, διότι και σημαίνει Ελλάδα και είναι δική μας και μόνο κληρονομιά, ως δικό μας πολιτιστικό και όχι μόνο δημιούργημα.
Κάνετέ το αυτό, κυρία Υπουργέ, και ευχαρίστως, να σας δω και ως Πρωθυπουργό της Ελλάδος, συμβάλλοντας σε αυτό με την ψήφο που θα μου δώσετε, και όχι μόνο!
Μετά τιμής,
Κωνσταντίνος Ζυγούρης,
Τορόντο, Καναδάς


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]