Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο στρατός της Τουρκίας επικρίνει την έρευνα για την Εργκένεκον

Αντιδρούν οι Τούρκοι Στρατηγοί

Την αντίδραση του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχει προκαλέσει η έρευνα για το δίκτυο Εργκένεκον και κατ’ επέκταση η σύλληψη έως τώρα τουλάχιστον 40 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων αξιωματικών του στρατού.
«Παραβιάζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και οι αρχές του δικαίου, όπως η συνταγματική αρχή ότι κανείς δεν είναι ένοχος έως ότου κριθεί ένοχος από δικαστήριο, η αρχή της αθωότητας και του δικαιώματος σε μια δίκαιη δίκη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο ταξίαρχος Μετίν Γκιουράκ, εκπρόσωπος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

«Αυτοί που περιμένουμε να ενεργήσουν με υπευθυνότητα βλάπτουν ιδιώτες, θεσμούς, τη δικαιοσύνη και τελικά το ίδιο το κράτος», σημείωσε ο Γκιουράκ.
Συνολικά ογδόντα έξι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών του στρατού εν αποστρατεία, πολιτικών και δικηγόρων, δικάζονται στην υπόθεση σχετικά με το δίκτυο "Εργκένεκον", το οποίο κατηγορείται ότι ήθελε να αποσταθεροποιήσει τη χώρα με βίαιες ενέργειες για να προετοιμάσει το έδαφος για ένα στρατιωτικό πραξικόπημα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]