Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κόσοβο: Ενα νέο μαφιόζικο κράτος!


Ένας στρατηγός της αστυνομίας

καταγγέλλει την μαφία του Κοσόβου


Το πρώην αφεντικό του γραφείου της Interpol στη Ρωσία δηλώνει ανοιχτά και με δύναμη: οι κοσοβάροι ηγέτες, με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό Hashim Thaçi, είναι στενά συνδεδεμένοι με τα μαφιόζικα δίκτυα της περιοχής.
Η ανεξαρτησία του Κοσόβου κολυμπά μέσα στα νερά του "πολιτικά ορθού". Μεταξύ όλων εκείνων που ασχολούνται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με αυτό το περίπλοκο ζήτημα, κανένας δεν αποφασίζει να ονομάσει τα πράγματα με το όνομά τους. Τι ξεχνούν λοιπόν να πουν;
Ως εμπειρογνώμων στην εγκληματολογία και πρώην διευθυντής του ρωσικού γραφείου της Interpol, μπορώ να δηλώσω χωρίς περιστροφές: Έχουμε στην πραγματικότητα απέναντι μας ένα μαφιόζικο κράτος μέσα στην καρδιά της Ευρώπης.

Τον Οκτώβριο του 1997, διηύθυνα το εθνικό κεντρικό γραφείο της Interpol στη Ρωσία και από τον Νοέμβριο, η διεθνής γενική γραμματεία απηύθυνε στο σύνολο των χωρών μελών μια ειδική έκθεση που ζητούσε απ' όλες τις αστυνομίες να συγκεντρωθεί η προσοχή τους στις μαφιόζικες ομάδες των Αλβανών του Κοσόβου, τότε στην πλήρη αναπτύξή τους. Αυτό το έγγραφο υπογράμμιζε ότι οι Κοσοβάροι ελέγχουν κατά 60% έως 80% την κίνηση της ηρωίνης προς την Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σουηδία και Νορβηγία.
Έδειχνε ότι αυτές οι μαφιόζικες δομές εξασφάλιζαν τη διακίνηση των ναρκωτικών από τα Βαλκάνια προς την Δυτική Ευρώπη, σύμφωνα μ' ένα δρομολόγιο που καθιερώθηκε από το τέλος του 19ου αιώνα, το δρομολόγιο του όπιου και έπειτα και της ηρωίνης από το Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράν και Τουρκία.
Ένας φόρος 3% για χρηματοδότηση του στρατού του Κοσόβου
Μετά την ως άνω έκθεση, μια συντονισμένη επιχείρηση της Interpol σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης κατάφερε να διαλύσει σημαντικές εγκληματικές οργανώσεις Αλβανών. Το 1999, οι πράκτορες της ειδικής μονάδας αντί-μαφίας της ιταλικής αστυνομίας συνέλαβαν τον επικεφαλής μιας από αυτές τις ομάδες, Agim Gashi, που ζούσε στη Πρίστινα, πρωτεύουσα του Κοσόβου. Περισσότερα από 120 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης, ως επί το πλείστον Αλβανοί του Κοσόβου. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω έρευνας, η ιταλική αστυνομία διαπίστωσε ότι, μεταξύ του1991 και του 1999, η κοσοβάρικη μαφία και οι διακλαδώσεις της στη διασπορά είχαν προσφέρει στους σεπαρατίστες του Κοσόβου περί τα 1,5 δισεκατομμύρια γερμανικά μάρκα (750 εκατομμύρια ευρώ), χρήμα προερχόμενο κυρίως από την διακίνηση των ναρκωτικών.
Μετά το 1997, και της «νομιμοποίησης» του Κοσόβου με τις ευλογίες των ΗΠΑ, οι εγκληματικές φράξιες συγκεντρώνονται μέσα στο στρατό του UCK και η αλβανική μαφία καθιερώνει φόρο 3% στα εισοδήματα των Αλβανών του εξωτερικού και του Κοσόβου. Τα ποσά αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να εξοπλίσουν τον UCK , που τέλος το 1998 μετρούσε ήδη πάνω από 20.000 στρατιώτες. Ταυτοχρόνως, ο UCK και οι αρχηγοί των μαφιόζικων σεπαρατιστών μοιράζονται τον έλεγχο της παραγωγής και διακίνησης των ναρκωτικών. Μετά τις επιδρομές του ΝΑΤΟ στη πρώην Γιουγκοσλαβία η μαφία βλέπει τα εισοδήματα της να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο.
Σύμφωνα με την Interpol και την ΕΥΡΩΠΟΛ το 1999 και το 2000 οι μαφιόζικες συμμορίες των Αλβανών του Κοσόβου συγκέντρωναν 15 δισεκατομμύρια γερμανικά μάρκα [(ερίπου 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ).
Στη ίδια περίοδο, αυτή η μαφία διαφοροποιείται και επιδίδεται επιπροσθέτως και σε εμπορία της ανθρώπινης σάρκας και σε πορνεία. Άρχισαν με την εγκατάσταση των στρατιωτών του ΝΑΤΟ, για την διασκέδαση των οποίων ιδρύεται «βιομηχανία ψυχαγωγίας». Το ίδιο το Κόσοβο, αλλά και τα σερβικά εδάφη χτυπήθηκαν τότε από ένα κύμα απαγωγών νέων γυναικών, οι οποίες αναγκάστηκαν να εκπορνευτούν στις εγκαταστάσεις KFOR (διεθνής δύναμη διατήρησης της ειρήνης στο Κόσοβο, κάτω από τον έλεγχο του ΝΑΤΟ).
Με την υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ οι μαφιόζικες συμμορίες αναπτύσσουν εξαιρετικά γρήγορα τις δραστηριότητές τους στη Δυτική Ευρώπη και κυρίως στην Ιταλία.
Μια έκθεση της ΕΥΡΩΠΟΛ που γράφτηκε το 2006 σημείωνε ότι οι μαφιοζικές δομές των Αλβανών του Κοσόβου, με την ευλυγισία τους, τη βία τους και τη σκληρότητά τους, είχαν επεκτείνει την κυριαρχία τους σε αρκετούς τομείς της εγκληματικής δραστηριότητας, με τόση επιτυχία, ώστε το τέλος του 2007, σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής αστυνομίας, που επιβεβαιώνονται από το γερουσιαστή Emiddio Novi, οι τρεις πιο σημαντικές «οικογένειες» της ιταλικής μαφίας, Cosa Nostra, το Ndrangheta και το Camorra - διεξήγαγαν διαπραγματεύσεις μεταξύ τους, ώστε να δημιουργήσουν ένα ενοποιημένο καρτέλ για αποτελεσματικότερη αντίσταση κατά της μαφίας των Αλβανών του Κοσόβου.
Στη Γερμανία, η κατάσταση είναι το ίδιο κρίσιμη, επειδή οι Αλβανοί "πρόσφυγες" του Κοσόβου έχουν εισαγάγει τεράστιες ποσότητες kalachnikovs και ακόμα έχουν δραστηριοποιηθεί στη έκδοση και διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων.
Η μαφία των Αλβανών έχει κατακτήσει επίσης την ΗΠΑ. Ένα δίκτυο που ονομάζεται «ο συνεταιρισμός» (the Corporation) έχει πάρει τον έλεγχο των ήμισυ περίπου παράνομων παιχνιδιών μέσα στη πόλη της Νέας Υόρκης. Το 2006, όταν το FBI αναλαμβάνει να εκκαθαρίσει αυτήν την εγκληματική δομή, ανακαλύπτει ότι οι μηχανές που επιτρέπουν να παίξουν πόκερ απέφεραν κέρδη στον «συνεταιρισμό» ύψους εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.
Οι κοσοβαρικες βουλευτικές εκλογές της 18ης Νοεμβρίου έδωσαν τη νίκη στο Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσόβου (PDK), με ηγέτη τον Hashim Thaçi.
Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι όποιος και όποιος. Διπλωματούχος του πανεπιστημίου της Πρίστινα, ενώσω ήταν φοιτητής δήλωνε οπαδός του μαρξισμού και εθνικοσοσιαλισμού. Οταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία, στρατολογείται στις πρώτες παράνομες οπλισμένες ομαδες Αλβανών του Κοσόβου και πραγματοποιεί αμέσως την ένωση των εθνικιστών και των μαφιόζων.
Οταν η Madeleine Albright υποστήριζε το «φίδι» Thaçi
Το 1993, οι φίλοι του και ο ίδιος ξεκινούν τις πρώτες δολοφονίες Σέρβων αστυνομικών και αρκετών άλλων προσώπων. Μετά απ' αυτό το «βάπτισμα της φωτιάς», ο Thaçi ενσωματώθηκε στο περιβάλλον της μαφιόζικης οικογένειας Jashari, ειδικευμένη στην διακίνηση των όπλων των ναρκωτικών και στην πορνεία. Οι μαφιόζοι τον έστειλαν για εκπαίδευση στη Ζυρίχη, ωστόσο αυτή η «περίοδος τελειοποίησης» ήταν περισσότερο ένα κάλυμμα για παράνομη εμπορεία όπλων προκειμένου να μαζέψει χρήμα για την υποστήριξη των σεπαρατιστών. Την άνοιξη του 1997, ο Thaçi επέστρεψε στο Κόσοβο και οργάνωσε μια σειρά δολοφονιών Σέρβων αστυνομικών. Σύμφωνα με τη διεθνή οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου Human Rights Watch, η συμμορία που διηύθυνε ήταν υπεύθυνη για πέντε τουλάχιστον δολοφονίες και αρκετές δεκάδες απαγωγές.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1998, μικρές ομάδες μέλη του UCK, με την οικονομική υποστήριξη της τοπικής μαφίας και της διασποράς, στρατολογούν με μια κίνηση μόνο πάνω από 10.000 μαχητές. Τα όπλα τους προέρχονται πρωτίστως από την Αλβανία, όπου στη διάρκεια των διαδηλώσεων του 1997, είχαν λεηλατηθεί πολλές αποθήκες όπλων του στρατού.
Ο Thaçi είναι τότε ένας από τους νεότερους επικεφαλής του UCK. Αποκαλούμενος «το φίδι», γνωρίζει την ώρα της δόξας του όταν η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, η Madeleine Albright, δηλώνει ότι ο Thaçi είναι, «μεταξύ των Αλβανών του Κοσόβου που αγωνίζονται για τη δημοκρατία, ο ηγέτης που έχει το περισσότερο μέλλον».
Η υποστήριξη αυτή των διαδοχικών υπεύθυνων της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής δεν θα διαψευσθεί.
Όλα αυτά τα παραπάνω μας επιτρέπει να πούμε ότι η κοσοβάρικη ανεξαρτησία έχει μια σκοτεινή πλευρά, ακόμα περισσότερο όταν τα γεγονότα που αναφέρω παραπάνω δεν αντιπροσωπεύουν παρά μόνο την κορυφή του παγόβουνου.

Vladimir Ovtchinski Ogoniok

Νομικός, στρατηγός της αστυνομίας (στη σύνταξη)

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Στο σημερινό "ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ" (νομίζω έχεις αναδημοσιεύσει ξανά απ' αυτό), σελ. 18/19, δημοσιεύεται εξαιρετικού ενδιαφέροντος άρθρο του Σ. Τρίψα, με τίτλο "Κόσοβο: Η πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων". Θα ήταν ευχής έργον αν μπορούσες να το βρεις και να το αναρτήσεις.
    Δυστυχώς, δίδουμε περισσότερη σημασία από την δέουσα στα Σκόπια και δεν κοιτάμε όσο πρέπει την Αλβανία, που είναι ο πραγματικός κίνδυνος για όλα τα Βαλκανικά κράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασε και τούτο

    Γράφεις "ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ."

    Πρώτη φορά τ' ακούω αυτό. Και πώς να δώσουμε έναν σύνδεσμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]