Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρέχει η Ντόρα να συναντήσει την Χίλαρι στις ΗΠΑ


Προσοχή στον ιδρώτα κοπελιά

θα αρρωστήσεις και μετά...


Στον «αγώνα δρόμου ποιος θα βρεθεί πρώτος κοντά στη νέα αμερικανική ηγεσία, από την Αθήνα, φαίνεται ότι μέχρι στιγμής προηγείται η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, που σχεδιάζει κιόλας ταξίδι στην Ουάσιγκτον τον Φεβρουάριο ή και ενωρίτερα, για να έχει την πρώτη συνάντηση τουλάχιστον με την νέα υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κυρία Χίλαρι Κλίντον.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η τοποθέτηση της Χίλαρι Κλίντον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκάλεσε ευφορία στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, γιατί, κατά κάποιες εκτιμήσεις, θα προσφέρει ευκαιρίες προβολής στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σε μια συγκυρία επιτάχυνσης του βηματισμού όσων κοιτάζουν ήδη προς την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία.
Συνεργάτες της υπουργού Εξωτερικών υπενθυμίζουν ότι οι δύο κυρίες γνωρίζονται πολύ καλά, έχουν συναντηθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές κατ’ ιδίαν, όσο η κυρία Κλίντον ήταν πρώτη κυρία των ΗΠΑ και αργότερα γερουσιαστής και μιλούν για «διαπροσωπική σχέση», ποιοτικά σημαντικότερη από εκείνη που συνέδεε την κυρία Μπακογιάννη με την απερχόμενη επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κοντολίζα Ράις.

Θεωρείται βέβαιο ότι η υπουργός Εξωτερικών θα επιδιώξει να έχει άμεσα το πρώτο τετ α τετ με τη Χίλαρι Κλίντον, αφού αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά της (την 20ή Ιανουαρίου).
Σύμφωνα με πληροφορίες, επιδιώκεται επίσκεψη της κυρίας Μπακογιάννη στην Ουάσιγκτον στη διάρκεια του Φεβρουαρίου, με αφορμή την ελληνική προεδρία του ΟΑΣΕ και αφού νωρίτερα, δηλαδή μέχρι το τέλος του έτους, έχει επισκεφθεί τη Μόσχα. Το συγχαρητήριο τηλεφώνημα, άλλωστε, δεν πρόκειται να αργήσει, προκειμένου να υπογραμμιστεί και η ύπαρξη διαύλου επικοινωνίας μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και της Ντόρας Μπακογιάννη.
Είναι γνωστό ότι η υπουργός Εξωτερικών διατηρεί στενούς δεσμούς με ομογενείς χρηματοδότες της συζύγου του Μπιλ Κλίντον και είναι αυτός ο λόγος, όπως πολλοί πιστεύουν, για τον οποίο η ελληνική διπλωματία είχε επενδύσει στην Κλίντον και όχι στον Μπαράκ Ομπάμα, όταν δινόταν η μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
Παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας υπενθυμίζουν ότι η διακυβέρνηση Κλίντον στις ΗΠΑ δεν ευνόησε τα εθνικά θέματα και επισημαίνουν ότι η διπλωματία ασκείται στη βάση συμφερόντων και όχι προσωπικών σχέσεων.
Σε κάθε περίπτωση, η Χίλαρι Κλίντον, προεκλογικά, εμφανίστηκε «γεράκι» στο θέμα του Ιράν, ενώ ισχυρίστηκε ότι επισκέφθηκε τη Βοσνία περνώντας κάτω από βόμβες και σφαίρες, για να διαψευστεί από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν αμέσως μετά.
Το βέβαιο είναι ότι λίγα μπορεί να περιμένει κανείς από την πολιτική αλλαγή στις ΗΠΑ σε σχέση με τα Ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό, αν λάβει κανείς υπόψη την πρώτη επίσημη παραδοχή διπλού αδιεξόδου από την υπουργό Εξωτερικών.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]