Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μπακογιάννη ομολόγησε την πολιτική της ανεπάρκεια, την προσωπική της αποτυχία και το μηδενικό όφελος της υπουργείας της στο ΥΠΕΞ


"Ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό

έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο
..."

Στην επικίνδυνη παραδοχή και απλή διαπίστωση ότι μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως τα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό, έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, προέβη η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο πρακτορείο «Ρόιτερ».
Η συνέντευξη αυτή δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό, καθώς δίδεται η εντύπωση ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική εξαντλείται απλώς στο να διαπιστώνει τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί, ενώ δεν διαφαίνονται καν στίγματα των αναγκαίων προσαρμογών ώστε να μην είναι η Ελλάδα που θα υποστεί τις συνέπειες της διαμορφούμενης κατάστασης.

Λίγες μόνον ημέρες μετά το επεισόδιο στο Καστελόριζο, η κ. Μπακογιάννη στέλνει λανθασμένα μηνύματα στην τουρκική πλευρά δηλώνοντας από τη μία ότι η «Τουρκία δεν ανταποκρίνεται στις προσπάθειες της Ελλάδας», για να προσθέσει αμέσως μετά ότι «θα συνεχίσουμε τη στρατηγική μας για προσπάθεια μείωσης των εντάσεων και επίλυσης των προβλημάτων, περιμένοντας συγκεκριμένα βήματα από την Τουρκία».
Αναμονή...
Υπενθυμίζεται ότι τα βήματα ανταπόκρισης από την τουρκική πλευρά αναμένονται ακόμη από την πρώτη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα το 2004, όπου σαφώς είχε δεσμευθεί για κινήσεις στο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και για το casus belli (καμία κίνηση δεν έγινε φυσικά μέχρι σήμερα, ενώ η Τουρκία εξασφάλισε την πολύπλευρη υποστήριξη της Ελλάδας στην ΕΕ).
Σε ό,τι αφορά στο casus belli, η κ. Μπακογιάννη δηλώνει ότι είναι «αναχρονισμός και έξω από τη λογική του διεθνούς δικαίου...», ενώ χαρακτηρίζει απαράδεκτη κατάσταση, που πρέπει να τερματιστεί, τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή στην Κύπρο. «Δεν βλέπω σημάδια ειλικρινούς ενθάρρυνσης από την Τουρκία τη στιγμή αυτή. Θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρξουν...».
Είναι προφανές ότι η απάντηση στο αδιέξοδο το οποίο έχει διαμορφωθεί, όπου η «μη ένταση» εξασφαλίζεται κάθε φορά με υψηλό κόστος για την Ελλάδα και ενώ επίκειται η εξάντληση μιας ακόμη παράτασης για εκπλήρωση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Αγκυρα, η απάντηση δεν μπορεί να είναι η ίδια πολιτική που ακολουθείται από το 1999 και έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση.
Στο Σκοπιανό, η κ. Μπακογιάννη κάνει λόγο για αδιέξοδο και διαπιστώνει ότι ο κ. Γκρούεφσκι με τις πράξεις του «απλώς χειροτερεύει το αδιέξοδο με την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ δεν δείχνει σημάδια ειλικρινούς βούλησης για την επίλυση του προβλήματος».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]