Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η απεργία δασκάλων και καθηγητών στα Σκόπια πρόδωσε την οικονομική εξαθλίωση της κυβέρνησης Γκρούεφσκι


Εκκλήσεις από τον Γκρούεφσκι

να γυρίσουν στις αίθουσες διδασκαλίας


Έκκληση προς τους δάσκαλους και καθηγητές της ΠΓΔΜ να διακόψουν την απεργία τους, η οποία εισήλθε στη δεύτερη εβδομάδα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι. Οι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας, ζητούν αύξηση των μισθών και κατάργηση ορισμένων διατάξεων του νέου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις, οι οποίες, όπως ισχυρίζονται, θέτουν σε κίνδυνο βασικά κεκτημένα των εργαζόμενων.
Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν δύναται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, λόγω της περιρρέουσας κατάστασης, που διαμορφώνεται από την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Ο Ν. Γκρούεφσκι, στην έκκλησή του προς τους απεργούς, εκφράζει κατανόηση για τις διεκδικήσεις τους, τούς καλεί, ωστόσο, να δείξουν και εκείνοι κατανόηση για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα, και να επιστρέψουν στα σχολεία για να συνεχιστεί η διδασκαλία.
Η αγωνία του Γκρούεφσκι είναι έκδηλη στην προσπάθειά του να προλάβει πιθανό κύμα απεργιών. Οι μισθοί στα Σκόπια είναι εξευτελιστικοί και οι τιμές των προϊόντων γνωρίζουν θεαματική άνοδο τα τελευταία χρόνια. Η αποδοχή του Γκρούεφσκι πως αδυνατεί να πληρώσει αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς, προδίδει την οικονομική αδυναμία της κυβέρνησής του να ανταπεξέλθει σε βασικές της υποχρεώσεις.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]