Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λευκωσία: Προειδοποίηση στην Αγκυρα για την ευρωπαϊκή της πορεία

Σκληρή γλώσσα για την Άγκυρα

από τον Μάρκο Κυπριανού


Αυστηρή προειδοποίηση αναφορικά με την ευρωπαϊκή της προοπτική απευθύνει στην Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Μάρκος Κυπριανού. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters τονίζει ότι οι προκλητικές της ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου θα πλήξουν τις προσπάθειές της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πιο αναλυτικά ο κ. Κυπριανού χαρακτηρίζει άδικη και παράνομη την αντίδραση της Τουρκίας στις έρευνες που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία για εντοπισμό υδρογοναθράκων, ενώ διαμηνύει πως η Λευκωσία δεν πρόκειται να συναινέσει στο άνοιγμα του κεφαλαίου για την ενέργεια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, αν δεν επιλυθεί η διαφορά.

Επίσης κατηγορεί την Άγκυρα ότι ακολουθεί τυχοδιωκτική διπλωματία, η οποία ανήκει στο 19ο αιώνα και η οποία δεν έχει τίποτε να κάνει με ένα σύγχρονο κράτος του 21ου αιώνα, το οποίο επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλα επεισόδια, αφού όπως είπε, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα αντιδράσει ή θα συμπεριφερθεί η Τουρκία.
Φοβούμαι, σημείωσε, ότι οι Τούρκοι γίνονται πολύ απρόβλεπτοι, κάτι το οποίο, όπως επεσήμανε, δεν συνάδει με τις υποχρεώσεις τους έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για σχέσεις καλής γειτονίας.
Απέρριψε επίσης τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι το θέμα των ερευνών για εντοπισμό πετρελαίου μπορεί να βλάψει τις προσπάθειες για λύση και επανένωση της Κύπρου.
Αντίθετα, τόνισε, σε περίπτωση εντοπισμού πετρελαίου και εκμετάλλευσής του, ολόκληρος ο πληθυσμός της Κύπρου θα επωφεληθεί, γιατί, ελπίζουμε, όπως ανέφερε, ότι μέχρι τότε το Κυπριακό θα έχει επιλυθεί.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]