Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και άλλη επιστολή έστειλε ο Μιλόσοσκι στο ΝΑΤΟ διαμαρτυρόμενος και απολογούμενος…

Θα διορθωθούμε… αλλά…

πείτε κάτι στην Ελλάδα


Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των Σκοπίων, Μιλόσοσκι και Κοντζανόβσκι, έστειλαν επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Σέφερ πριν από λίγες ημέρες στην οποία αναφέρονταν στην μελλοντική ιδιότητα των Σκοπίων ως μέλος της Ευρω-Ατλαντικής Συμμαχίας.
Στην επιστολή αναφέρουν πως σύμφωνα με την άποψή τους ελάχιστα έχουν γίνει σχετικά με την αξιολόγηση των αρνητικών επιπτώσεων που ενέχει η αναβολή της πρόσκλησης της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ, η οποία (μη ένταξη) δρα ανασταλτικά όχι μόνο για τα Σκόπια, αλλά για τις προοπτικές της περιοχής γενικότερα.
Συνεχίζουν οι δύο υπουργοί στην επιστολή τους, αναφέροντας πως παρά το αρνητικό αποτέλεσμα της Διάσκεψης Κορυφής του Βουκουρεστίου, τα Σκόπια συνεχίζουν να επιθυμούν την προσχώρηση στην Συμμαχία.

Τα Σκόπια, σύμφωνα με την επιστολή, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την περαιτέρω μεταρρύθμιση που αφορά την ενίσχυση:
των δημοκρατικών θεσμών (αποδέχονται ότι κυβερνούν με ανεπαρκέστατα δημοκρατικά μέσα)
της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας της αγοράς (εμμέσως πλην σαφώς και πάλι ομολογούν την χαοτική κατάσταση της οικονομίας και την με τεράστιες διαφορές ταξική κατάσταση στην κοινωνία)
εργαζόμενοι στην κατεύθυνση της σταθερούς διαδικασίας οικοδόμησης της δημοκρατίας και μίας λειτουργικής πολυεθνικής κοινωνίας (και πάλι ομολογία πως υπάρχει εθνολογικό πρόβλημα λόγω του πλήθους των εθνών που απαρτίζουν την ΠΓΔΜ) που θα βασίζεται στο κράτος το δικαίου (ομολογούν και προβλήματα στον χώρο της δικαιοσύνης), την χρηστή διακυβέρνηση (φοβερή ομολογία αποδοχής προβληματικής διακυβέρνησης από τον Γκρούεφσκι…!) και την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη (ακόμη μία ομολογία για την εξαρτώμενη οικονομία από επενδυτές του εξωτερικού, άρα ομολογούν μία ανύπαρκτη οικονομία για το κράτος των Σκοπίων!!!).
Στη συνέχεια, στην επιστολή αναφέρει ο Μιλόσοσκι πως τα Σκόπια είναι αποφασισμένα να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ήδη υπάρχουσα συμμετοχή της ΠΓΔΜ στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ προσφέροντας και άλλες στρατιωτικές μονάδες για συμμετοχή σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ, προκειμένου να αποδείξουν την πίστη τους στην διαλειτουργικότητα της Ευρω-Ατλαντικής Συμμαχίας. Μάλιστα, δηλώνουν συμμέτοχοι στον αγώνα που καταβάλει το ΝΑΤΟ κατά της τρομοκρατίας, αλλά και απέναντι σε άλλες προκλήσεις και απειλές προς την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, συνεισφέροντας έτσι στην εξάπλωση των δημοκρατικών αρχών και αξιών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στην επιστολή των Μιλόσοσκι και Κοντζανόβσκι γίνεται επίσης αναφορά και στην αγωγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο, λόγω της παραβίασης (εκ μέρους της Ελλάδας) της ενδιάμεσης συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, που υπογράφηκε το 1995. Μάλιστα, δίνουν επιβεβαιώσεις πως η αγωγή αυτή δεν έχει καμία σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το όνομα, στις οποίες τα Σκόπια θα παραμείνουν και θα συνεχίσουν χωρίς αλλαγές, προσπαθώντας να εξευρεθεί μία αμοιβαίως αποδεκτή λύση, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, μέσω της οποίας θα μπορέσει η ΠΓΔΜ να ενσωματωθεί πλήρως και με αξιοπρέπεια στη Συμμαχία, διατηρώντας τα εθνικά συμφέροντα των Σκοπίων.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ……………………….Στη συνέχεια, στην επιστολή αναφέρει ο Μιλόσοσκι πως τα Σκόπια είναι αποφασισμένα να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ήδη υπάρχουσα συμμετοχή της ΠΓΔΜ στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ προσφέροντας και άλλες στρατιωτικές μονάδες για συμμετοχή σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ, προκειμένου να αποδείξουν την πίστη τους στην διαλειτουργικότητα της Ευρω-Ατλαντικής Συμμαχίας……………………………..


    Τελικά ποιος πληρώνει αυτές τις στρατιωτικές μονάδες?
    Μήπως εμείς?
    Έτσι καταπολεμά – μερικώς – και την εσωτερική ανεργία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]