Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παράξενο περιστατικό στα σύνορα απασχολεί τους Σκοπιανούς

Η επανάληψη του γεγονότος

σηματοδοτεί "κινδύνους"...


Ένα "περίεργο" περιστατικό -το δεύτερο παρόμοιο τους τελευταίους 3 μήνες- απασχολεί από χθες τις αρχές και τα ΜΜΕ των Σκοπίων..
Άγνωστοι δράστες,κινήθηκαν αργά το βράδυ στα σύνορα μεταξύ της ΠΓΔΜ-Κοσόβου και κατέστρεψαν τις μικρές "πυραμίδες" (φωτ. αριστερά) που χρησιμοποιούνται για την οριοθέτηση των χερσαίων συνόρων μεταξύ των κρατών.
Οι αρχές της ΠΓΔΜ ανησυχούν καθώς το περιστατικό συνέβη μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του Στρατού του Κοσόβου και ενώ οι συνομιλίες μεταξύ των δυο χωρών,οι οποίες και αφορούν την ακριβή οριοθέτηση των συνόρων, δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί...

Παρά τις προσπάθειες των αρχών της ΠΓΔΜ να υποβαθμίσουν το γεγονός,η ανησυχία τόσο των σκοπιανών πολιτικών όσο κι των ΜΜΕ είναι έκδηλη για το πώς θα καταφέρουν να επιβάλλουν την τάξη στην περιοχή που γειτνιάζει στα σύνορά τους με το Κόσοβο τη στιγμή που και απ΄τις δυο πλευρές της συγκεκριμένης συνοριακής γραμμής κατοικούν μόνο Αλβανοί πολίτες (βλ.χάρτη δεξιά)...
Το πρόβλημα για τους Σκοπιανούς πάντως δε δημιουργήθηκε τώρα καθώς η φύλαξη των συνόρων στην περιοχή ήταν πάντοτε (απ΄το 1992 και μετά) προβληματική καθώς επέτρεπε την απρόσκοπτη επικοινωνία των κατοίκων εκατέρωθεν των συνόρων αλλά και την καθημερινή μετακίνηση Αλβανών φοιτητών του Κοσόβου, στο Πανεπιστήμιο του Τετόβου...
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο της διμερούς επιτροπής Σκοπιανών-Κοσοβάρων για την ακριβή οριοθέτηση των μεταξύ τους συνόρων μετά από την πρόοδο που έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες και την οριοθέτηση των συνόρων στην ευαίσθητη και δύσκολη περιοχή του Debelde.
Και λέμε ευαίσθητη καθώς εκεί έχει χτιστεί το περιβόητο"Camp Bondsteel",η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση που δημιούργησαν οι ΗΠΑ μετά τον πόλεμο στο Βιετνάμ.
Το "σχέδιο Αχτισάαρι" προέβλεπε την ολοκλήρωση των εργασιών της εν λόγω επιτροπής το αργότερο έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]