Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει…

Η δυσκολότερη στιγμή της ημέρας

είναι όταν κοιτάζουμε στον καθρέφτη


Ξεσηκωθήκαμε όλοι το τελευταίο 20ήμερο εναντίον της ανίκανης και αμαρτωλής Κυβέρνησης, και καλά κάναμε, κάποιοι εναντίον συγκεκριμένου κόμματος που δεν καταδίκασε απροσχημάτιστα την καταστροφή ξένης περιουσίας από την οργισμένη νεολαία μας, και καλά κάναμε, οι περισσότεροι εναντίον των βάνδαλων κουκουλοφόρων, και καλά κάναμε, πολλοί εναντίον των Μέσων Μαζικής Εξαχρείωσης, και καλά κάναμε, και άλλοι εναντίον των εσταυρωμένων αστυνομικών, που σηκώνουν στους ώμους των την αμαρτία του ειδικού φρουρού, και κακώς κάναμε.
Αναρωτιέμαι, όμως, πότε θα ξεσηκωθούμε, ένας έκαστος εξ ημών, εναντίον των δικών μας αμαρτιών; Πότε θα κοιτάξουμε τον κακό εαυτό μας στον καθρέφτη και θα τον φτύσουμε; Πότε θ’ αναγνωρίσουμε τα ελαττώματά μας και θα τα μισήσουμε, αντί να μισούμε ο ένας τον άλλο;

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι είμαστε λαός σκληροτράχηλος που μισεί το νόμο όπως ο διάβολος το λιβάνι. Η ψευτοδικαιολογία μας είναι ότι αφού αυτοί που μας κυβερνούν δε σέβονται τους νόμους, γιατί να τους σεβαστούμε εμείς. Μα ποιος ανέβασε αυτούς που δε σέβονται τους νόμους στην εξουσία; Δεν τους ανεβάσαμε εμείς, εσείς και οι άλλοι; Εμείς δεν είμαστε που ανακυκλώνουμε τους ίδιους κομματικούς θιάσους στην εξουσία; Και γιατί τους ανεβάζουμε; Απλούστατα διότι τους μοιάζουμε και μας μοιάζουν. Οι σοφοί είπαν ότι ένας λαός έχει τους ηγεμόνες που του αξίζουν. Τι το ψάχνετε, λοιπόν; Τέτοιοι μας αξίζουν, τέτοιους άρχοντες έχουμε.
Για όσους επιμένετε να κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας ότι ο λαός δε φταίει σε τίποτα, όπως προπαγανδίζουν τα αγρίως δημαγωγούντα ΜΜΕ και οι λαϊκίζοντες πολιτικοί μας, δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά στην πολυκατοικία τους. Για όσα τρομερά, φαιδρά και αναρχικά συμβαίνουν στην κάθε πολυκατοικία, το μικρόκοσμο της κοινωνίας, δε φταίει βέβαια η Κυβέρνηση, όποιου χρώματος κι αν είναι αυτή, ούτε φταίνε οι εξαποδώ που μας υπονομεύουν, όπως ισχυρίζονται πολλοί συμπατριώτες μας, πράγμα που μπορεί να έχει και δόση αληθείας. Ποιος φταίει, λοιπόν;

Φταίει το κεφάλι το κουτό μας,
και ο πολύς εγωισμός μας,
Φταίει η ζήλεια κι ο αλληλοσπαραγμός μας,
Φταίει η κακοήθεια και ο αυταρχισμός μας,
Φταίει που θέλουμε να γίνει το δικό μας,
Φταίει που γράφουμε τους νόμους εις τον πισινό μας!

Για όσους δε με πιστεύετε – φαίνεται πως είχατε την τύχη να μένετε σε πολυκατοικία αγγέλων – θα περιγράψω μερικά από τα όσα θλιβερά και χαοτικά συμβαίνουν σε πολυκατοικία που μένει συγγενικό μου πρόσωπο, στα βόρεια προάστια. Όπως όλοι γνωρίζετε, κάθε πολυκατοικία διέπεται από έναν Κανονισμό, που επέχει θέση νόμου. Όσοι αγοράζουν διαμέρισμα, υπογράφουν απαραιτήτως αυτόν τον Κανονισμό, δηλαδή αποδέχονται ότι θα συμμορφώνονται μ’ αυτά που αναγράφονται εκεί. Συμμορφώνονται όμως; Ελάτε τώρα, μη λέμε ανέκδοτα! Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ! Ο νόμος είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός του Έλληνα, κι αυτό εξηγεί και το άσβεστο μίσος του εναντίον της Αστυνομίας η οποία καλείται να περιφρουρήσει την τάξη, δηλαδή να εποπτεύσει τη συμμόρφωση των πολιτών με τους νόμους.
Ακούστε λοιπόν λίγα φαιδρά απ’ όσα συμβαίνουν στην πολυκατοικία-μοντέλο, που δείχνουν τη ροπή του Έλληνα προς την παρανομία και την ασυδοσία. Εδώ και τρείς μήνες το κοινόχρηστο νερό τους είναι κομμένο διότι δεν έχει πληρωθεί. Η καθαρίστρια δεν έχει νερό για να σφουγγαρίσει τους κοινόχρηστους χώρους δύο φορές την εβδομάδα, και τους ψευτοκαθαρίζει μόνο κάθε Κυριακή δανειζόμενη κανένα κουβά νερό από το ένα ή τον άλλο ένοικο. Πληρώνεται όμως κανονικά ολόκληρο το μισθό της. Γιατί δεν έχει πληρωθεί το νερό; Διότι μερικοί αρνούνται να πληρώσουν κοινόχρηστα επειδή πρόπερσι κάποιος άλλος συνιδιοκτήτης που διαχειριζόταν πολλά χρήματα για την ανακαίνιση του κτιρίου δεν κάθισε φρόνιμα, όπως ισχυρίζονται.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]