Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας

Όταν δεν εφαρμόζεται ο νόμος,

να εφαρμόζουμε το νόμο!!!


Μάλλιασε η … χούφτα μου (που κρατάει το στυλό ή το πληκτρολόγιο) να το γράφει για τους απανταχού ανόητους, κακώς νοούμενους «φιλειρηνικούς» ανθρώπους ότι πρέπει να πάρουμε τα όπλα και το νόμο στα χέρια μας!
ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΩ (μέχρι να μαλλιάσει και το στυλό ή το πληκτρολόγιο…
Αυτήν την περίοδο, με τα γεγονότα των δολοφονιών, των ληστειών, των επιθέσεων και την παράλληλη ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της αστυνομίας να παρέμβει οπουδήποτε (για να μην εξετάσουμε καθόλου την περίπτωση να καταφέρει να απαγγείλει κατηγορίες σε οιονδήποτε με ή χωρίς την … αξίωση να ευσταθούν νομικώς), οι απανταχού «φιλειρηνιστές» θα πρέπει –καθώς υποψιάζομαι– να νοιώθουν από … παντελώς αφελείς έως … διανοητικά ανεπαρκείς!!! Και δεν μπορεί να τους … προσάψει κανείς τίποτε το μεμπτό:
ΟΡΘΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ!

Το… ρητορικό ερώτημα είναι: ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ; Γιατί, για να αλλάξεις τις αρχές σου σε απάντηση των μεταβαλλόμενων περιβαλλοντικών και κοινωνικών αναγκών συνήθως θέλει ΧΡΟΝΟ. Και μέχρι να το κάνεις, συνήθως η … προσαρμογή σου έχει ήδη καταστεί … ανεπίκαιρη, υπό το βάρος περαιτέρω αλλαγών του περιβάλλοντος και της κοινωνίας. Και ούτω καθ’ εξής…
Σαν να λέμε: ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΦΤΑΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ‘ΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!
Ανθρώπινο. ΗΛΙΘΙΟ, αλλά … ανθρώπινο!
Γιατί ο άνθρωπος περισσότερο λειτουργεί στο μοτίβο «ανάλυσις-παράλυσις» παρά με το ένστικτο. Μερικοί θα πουν: «Το πρώτο είναι ανθρώπινο και το δεύτερο ζωώδες». Τους έχω νέα ετούτους τους μικρούς: ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΚΑΘ’ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΕΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΕΦΤΑΣΑΝ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ – ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΑΝΑΛΥΣΗ-ΠΑΡΑΛΥΣΗ – ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΧΡΗΣΗ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ!!!
Ακούσατε, πουλάκια μου; Αααααυτό!!! Και θα σας το πει ο κάθε πετυχημένος και άξιος θαυμασμού επιχειρηματίας, στρατηγός, πολιτικός, δε-συμμαζεύεται και οποιοσδήποτε-άλλος. Κι αν εσείς συνεχίζετε το βιολί σας, ε… τότε … σημαίνει ότι δεν είστε και επιδεικτικοί μαθήσεως!!!
ΠΡΟBΛΗΜΑ ΣΑΣ!!! Πρόβλημά σας;;;
ΑΜ, ΔΕ!!!…
Είναι πρόβλημα όλων μας! Γιατί, αν δεν ξυπνήσουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ για να βρούμε το σωστό μπούσουλα, θα καθυστερήσουμε τόσο να απαντήσουμε στα ζητήματα των καιρών που, μέχρι να το κάνουμε τελικώς, θα μας έχουν έρθει τα ... επόμενα κι εμείς θα πρέπει πάλι να … κυνηγάμε το «Μανώλη» ώσπου να … γειωθούμε!
ΤΙ ΕΞΥΠΝΟ, ΜΑ ΤΟΝ ΤΟΥΤΑΤΗ, που θα ‘λεγε και ο γνωστός κοντοστούπης του γαλατικού παραμυθιού…
ΦΑΕΙΝΟ! Κι όσο συνεχίσουμε έτσι, θα διαμαρτυρόμαστε γιατί κάποιοι σκοτώνουν κάποιους άλλους στο δρόμο για ασήμαντο ή κανένα λόγο…
ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΤΙ: Όταν δίνεις έστω και έμμεσα σε κάποιους δικαιώματα (να σε σκοτώσουν, να σε ληστέψουν, να σε εξαπατήσουν, να πιστέψουν έστω-και-μια-στιγμή ότι δεν θα τιμωρηθούν, κλπ, κλπ) θα τα λάβουν! ΑΝ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ, ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ!!! Έεεεετσι... Κι αν είσαι ξύπνιος, ΔΕΝ τα δίνεις!!! Αλλιώς … καληνύχτα, κι άιντε στον … παράδεισο!!! Ακούς χειρουβιμάκι μου;
Το νόμο δεν τον παίρνουμε στα χέρια μας, όταν υπάρχει διάχυτος σε κάθε πτυχή της ζωής μας και λειτουργεί σωστά. Αν όχι, τότε…
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!!! Ήτοι, αυτής που άλλοι επιφυλάσσουν για μας…
Και μπορεί να νομίζουν μερικοί ότι «έχει ο Θεός», αλλά σας έχω κι άλλα νέα: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΕΓΩ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΑΝ ΛΑΒΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ –ΑΜΕΣΩΣ Η ΕΜΜΕΣΩΣ– ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ή ΑΠΛΩΣ ΑΠΡΑΞΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΩ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΣΑΣ!!!
Κι ας έχει ότι θέλει ο Θεός…
Καλά ξυπνητούρια! Αμήν.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]