Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προσεγγίσεις ταχύπλοων σκαφών χωρίς διακριτικά, στην Εύβοια, κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Άλλη μία είδηση που δεν "είδαν" τα ΜΜΕ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου. Ώρα επτά και μισή το απόγευμα. Ο σταθμός του Λιμενικού στην Κύμη της Εύβοιας δίνει εντολή άμεσου απόπλου σε ένα πλωτό περιπολικό. Οι λιμενοφύλακες καλούνται να διακριβώσουν την ταυτότητα τριών σκαφών που βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Τις ίδιες οδηγίες λαμβάνει ακόμη ένα σκάφος του Λιμενικού που αποπλέει από το Πόρτο Ράφτη. Τα τρία άγνωστα σκάφη έχουν εντοπιστεί από παρατηρητήριο του Πολεμικού Ναυτικού που κατέγραψε πλόες με ασυνήθιστα υψηλές ταχύτητες κοντά στα παράλια της Εύβοιας.

Όταν τα περιπολικά του Λιμενικού φτάνουν στην περιοχή, τα τρία πλοιάρια διαχωρίζονται, λες και θέλουν να αποφύγουν τη συνάντηση με τις ελληνικές αρχές. Τα δύο κινούνται βόρεια προς τη Σκύρο ακολουθούμενα από το πλωτό της Κύμης, ενώ το τρίτο πλέει παραλλήλως προς τις ακτές της Εύβοιας με κατεύθυνση την Ανδρο και παρακολουθείται από το φουσκωτό του Πόρτο Ράφτη. Τα σκάφη του Λιμενικού προσεγγίζουν τα άγνωστα πλοιάρια, αλλά δεν καταφέρνουν να τα φτάσουν παρότι έχουν αναπτύξει ταχύτητα 27 μιλίων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι λιμενοφύλακες επισημαίνουν κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ότι τα τρία σκάφη δεν φέρουν διακριτικά.
(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
"Τι θέλουν οι Τούρκοι στην Κύμη;"
"Στην Κύμη Ευβοίας υπάρχει μια πυροβολαρχία πυραύλων Χωκ. Αν και τεχνολογικά δεν είναι πια ότι ανώτερο υπάρχει, μπορεί όμως να παρεμποδίσει ένα πρώτο κύμα από επιθετικές ενέργειες τουρκικών αεροσκαφών. Η συγκεκριμένη πυροβολαρχία είναι η πρώτη γραμμή αεράμυνας για τον χώρο της Αττικοβοιωτίας που ως γνωστόν είναι συσσορευμένες οι περισσότερες βαριές βιομηχανίες μας.
Η ερώτηση είναι τι έκαναν εκεί τα τουρκικά ταχύπλοα. Μήπως ερευνούσαν την δυνατότητα απόβασης ειδικών δυνάμεων που θα προχωρούσαν... σε σαμποτάζ της πρώτης γραμμής αεράμυνας που θα έδινε το ελεύθερο στην τουρκική αεροπορεία να επιχειρίσει και εναντίον στόχων, ουσιαστικά μέσα και γύρω από την Αθήνα με λιγότερες απώλειες;
Να θυμίσω επίσης πως πριν αρκετό καιρό ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου είχε πλησιάσει πάλι ανοιχτά της Κύμης (και βέβαια ο στόχος ίσως ήταν να δουν αν μπορούν να κάνουν παρεμβολές για να αδρανοποιήσουν τα ραντάρ των Χωκ). Γιατί τόση εμμονή με την περιοχή της Κύμης;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]