Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Νίμιτς συμφωνεί με την προσφυγή των Σκοπίων στη Χάγη;

Γνώριζε από πριν τι θα κάνουν!

Η προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, δεν μειώνει τη δέσμευση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να συνεχιστεί η διαδικασία υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την αναζήτηση λύσης στο θέμα της ονομασίας, εκτιμά ο ειδικός διαμεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς, σε γραπτή δήλωσή του για τη απόφαση της κυβέρνησης Γκρούεφσκι.
«Είχα ενημερωθεί επίσημα σήμερα (χθες) από την κυβέρνηση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ότι είχε κινήσει διαδικασία στο Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με την ενδιάμεση συμφωνία της 13ης Σεπτεμβρίου 1995, μεταξύ των δύο χωρών.
Την ίδια στιγμή, έλαβα τη διαβεβαίωση ότι η ενέργεια αυτή δεν μειώνει τη δέσμευση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να συνεχιστεί η διαδικασία υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα για την αναζήτηση λύσης στο θέμα της "ονομασίας", και ότι η κυβέρνηση σκοπεύει σύντομα να ορίσει νέο εκπρόσωπο στις συνομιλίες του ΟΗΕ», αναφέρει στη δήλωσή του ο Αμερικανός διπλωμάτης.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]