Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χαμός στα Σκόπια - Αναρωτιούνται εάν τους οφελήσει η προσφυγή στη Χάγη

Γνωρίζουν τις δικές τους παραβάσεις

και φοβούνται το αποτέλεσμα


Όλοι εναντίον της κυβέρνησης Γκρούεφσκι

Aντιδράσεις προκαλεί στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ η απόφαση της κυβέρνησης Γκρούεφσκι να προσφύγει κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το βέτο που άσκησε η Αθήνα στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα, εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες για την ενέργεια αυτή, υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός της FYROM «διάλεξε ένα δρόμο ο οποίος είναι αμφίβολος και ενέχει κινδύνους, ο οποίος πιο πολύ μας απομακρύνει παρά μας φέρνει κοντά στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τσερβένκοφσκι χαρακτηρίζει «καθόλα νόμιμο» το δικαίωμα προσφυγής της ΠΓΔΜ στο Διεθνές Δικαστήριο, προσθέτει όμως πως «το πραγματικό ερώτημα είναι εάν ό,τι είναι νόμιμο είναι και επωφελές για τα συμφέροντα της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας"».
Προσθέτει ακόμη πως για τα Σκόπια «δεν είναι απαραίτητος ο ρόλος του ηθικού αλλά του πραγματικού νικητή. Η πραγματική νίκη για τη χώρα μας είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη ενσωμάτωση στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ παράλληλα με τη διαφύλαξη της εθνικής μας ταυτότητας και αξιοπρέπειας».
Καταλήγοντας τονίζει πως η διαδικασία στη Χάγη «δεν πρέπει να αντικαταστήσει τις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις» και καλεί τον κ. Γκρούεφσκι να καταθέσει πρόταση για το νεό διαπραγματευτή της χώρας.
Πυρά δέχεται η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο εκτελών χρέη προέδρου του κόμματος «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) Ζόραν Ζαεφ χαρακτήρισε έκανε λόγο για «βιαστική και λανθασμένη κίνηση» εκτιμώντας πως «με τον τρόπο αυτό ο κ. Γκρούεφσκι αποδεικνύει ότι δεν επιθυμεί λύση για το θέμα της ονομασίας, τουλάχιστον για τα επόμενα 3-4 χρόνια που θα διαρκέσει η διαδικασία προσφυγής».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]