Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Ξεβράκωμα" του Μπους από τον Όλιβερ Στόουν

Ατελείωτοι χαρακτηρισμοί...

«Καμιά ταινία δεν μπορεί να αλλάξει τα πολιτικά μας πράγματα. Ελπίζω, όμως, ότι κάποιες ταινίες μπορούν να ενημερώσουν, να γνωρίζουν -έστω μέσα από τις ταινίες- οι νεώτεροι ότι η επόμενη Σάρα Πέιλιν κάτω από την προβιά του αρνιού κρύβει λύκους. Να φυλαχτούν από τους επόμενους Μπους που θα' ρθουν, να γνωρίζουν ότι ήταν αυτός (ο Μπους) που έσπρωξε την Αμερική ακόμα πιο πολύ στον γκρεμό που ούτως ή άλλως οδηγούνταν και θα είναι αυτός για τον οποίο θα μιλάμε και το 2050 κι είναι τότε που θα γνωρίζουμε ότι υπήρξε ο υπαίτιος των καταστροφών της χώρας».
Αυτά ήταν τα επιθετικά λόγια του μεγάλου Αμερικανού σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν προς τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, με αφορμή τη πρόσφατη ταινία του με τίτλο «W», στο πλαίσιο στο 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου όπου ο κ. Στόουν ήταν επίσημος προσκεκλημένος.

Επίσης χαρακτήρισε τον Μπους ως «πρόεδρο του πολέμου», «προϊόν μοτίβου στρατιωτικοποίησης που επικρατεί στις ΗΠΑ» και «επικίνδυνο κλόουν», «αλαζόνα» «εγωιστή» και σχεδόν «τραγικό».
Αναφερόμενος εκτενέστερα στην πολιτική κατάσταση των ΗΠΑ, ο Όλιβερ Στόουν δήλωσε ότι ο Τζορτζ Μπους υποτιμήθηκε και ακόμη και τώρα, που είναι πλέον ανίσχυρος, το δόγμα Μπους για την τρομοκρατία συνεχίζει να εφαρμόζεται: «Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κρυφακούει ό,τι θέλει και όποιον θέλει, ισχυρίζεται ότι στο όνομα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας μπορεί να κάνει πόλεμο με τον οποιοδήποτε. Ο Μπους ονομάζει τον εαυτό του ''πρόεδρο του πολέμου'' και αυτό με τρομοκρατεί. Θα ήθελα να δω αυτό το καρκίνωμα να συρρικνώνεται».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]