Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ για την προσφυγή των Σκοπίων στη Χάγη

Η προσφυγή της ΠΓΔΜ

σηματοδοτεί τρεις αποτυχίες


«Η προσφυγή της ΠΓΔΜ στην Χάγη σηματοδοτεί τρεις αποτυχίες: Την αποτυχία της πολιτικής των Σκοπίων, που εξαναγκάζονται να προσφύγουν στην Χάγη για να προωθήσουν την θέση τους, την αποτυχία των διαπραγματεύσεων και την αποτυχία της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης, γιατί την πόρτα αυτή (της Χάγης) την άνοιξε ο ίδιος ο κ. Κ. Καραμανλής με δήλωσή του το 2005, όταν στην προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή είπε ότι με βάση την Ενδιάμεση Συμφωνία η ΠΓΔΜ θα μπορούσε να μπει στο ΝΑΤΟ και με το όνομα FYROM», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο Διεθνές Δικαστήριο» και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να γίνει άμεσα σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής».

Κληθείς να σχολιάσει την «λογική αντίφαση που υπάρχει στα λέγομενά του για αποτυχία της πολιτικής και της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας», ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι «θα υπήρχε αντίφαση αν θεωρούσαμε ότι η λύση στην διπλωματία συνιστά νίκη του ενός επί του άλλου. Υπάρχουν λύσεις που όταν είναι σωστές και δίκαιες προωθούν τα συμφέροντα και των δύο χωρών».
Ερωτηθείς αν «η Ενδιάμεση Συμφωνία αποκλείει την ένταξη της ΠΓΔΜ ως FYROM σε διεθνείς οργανισμούς», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «δεν το αποκλείει, όμως, αλίμονο, αν η Ενδιάμεση Συμφωνία που σηματοδοτούσε την πορεία μιας διαπραγμάτευσης ήταν η βάση για την τελική λύση».
«Είμαστε πάνω από 13 χρόνια από την Ενδιάμεση Συμφωνία, η διαπραγμάτευση είναι σε τελείως διαφορετική βάση, τα Σκόπια έχουν παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία για μια σειρά διαφορετικούς λόγους, άρα αυτή δεν μπορεί να αποτελέσει την βάση για την τελική κατάληξη», πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Κληθείς να σχολιάσει τοποθέτηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών ότι «μέχρι το 2005 η ΠΓΔΜ δεν είχε παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «υπήρχαν παραβιάσεις και πριν» και επανέλαβε ότι σε κάθε περίπτωση η Ενδιάμεση Συμφωνία δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την βάση για συμφωνία.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]