Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι επιδιώκουν τα Σκόπια με την προσφυγή στη Χάγη;

Μεταφορά του θέματος στον ΟΗΕ

όπου η Τουρκία είναι μη μόνιμο μέλος


Στην εκπνοή της θητείας Μπους, δημιουργείται μια νέα τάξη πραγμάτων στο Σκοπιανό μετά την απόφαση της ΠΓΔΜ να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης καταγγέλλοντας την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας εξαιτίας του ελληνικού βέτο.
Η προσφυγή της ΠΓΔΜ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σηματοδοτεί το τέλος των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του ΟΗΕ για το όνομα και την έναρξη μιας νέας αντιευρωπαϊκής στρατηγικής που δεν αποκλείεται να καταλήξει, σύμφωνα με εκτιμήσεις διπλωματικών πηγών, σε προσφυγή στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με αίτημα αναγνώρισης της συνταγματικής ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Κατά τις ίδιες πηγές, η ΠΓΔΜ αναμένεται να ενθαρρυνθεί να απευθυνθεί σε πρώτη φάση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όπου, από τις αρχές του 2009, η Τουρκία θα έχει τη θέση του μη μόνιμου μέλους.
Διπλωματικές πηγές άλλωστε δεν θεωρούν τυχαίο το γεγονός ότι αναπτύσσονται ταυτόχρονα πιέσεις στα Ελληνοτουρκικά και στο Σκοπιανό, λίγες μέρες μετά τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας Αγκυρας-Σκοπίων και δύο μήνες πριν παραδώσει την εξουσία η διοίκηση Μπους.
Παρ' όλα αυτά, ο Γκρούεφσκι εξυπηρετείται και στο εσωτερικό της χώρας, όπου αναγκάζει πλέον τον Τσερβένκοφσκι να κινηθεί...
(συνεχίζεται)
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]