Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοινή διακήρυξη για λύση του Κυπριακού θα υπογράψει η Κύπρος με την Ρωσία

Βήμα πίεσης προς την Τουρκία

Η Κύπρος και η Ρωσία θα υπογράψουν την ερχόμενη Τετάρτη, πολιτική διακήρυξη, η οποία θα καλύπτει τις αρχές λύσης του Κυπριακού και το περιεχόμενό της.
Όπως γράφουν την Κυριακή οι εφημερίδες «Χαραυγή» και «Καθημερινή» τη διακήρυξη θα υπογράψει ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Μόσχα και ο Ρώσος ομόλογός του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

Στη διακήρυξη θα εκφράζεται η αποφασιστικότητα των δύο χωρών να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τις ήδη άριστες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας τους.
Κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου και θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
Στις συνομιλίες του Προέδρου Χριστόφια με τον πρόεδρο Μεντβέντεφ και αργότερα με τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν θα συζητηθεί η παρούσα φάση του Κυπριακού, οι απευθείας συνομιλίες, με στόχο την εξεύρεση λύσης, η σταθερή θέση της Κύπρου για λύση στη βάση αρχών και η ανταπόκριση της Ρωσίας στο θέμα αυτό και η εκλογή της Τουρκίας ως μή μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Στο πλαίσιο των συνομιλιών θα υπογραφούν επίσης Συμφωνίες και Μνημόνια Συνεργασίας, που θα εδραιώνουν περαιτέρω τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]