Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μιλόσοσκι: "Σκεφθήκαμε πολύ πριν καταφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο"


Καταγγέλουν την ενδιάμεση συμφωνία!

Εξηγώντας την κίνηση αυτή των Σκοπίων, ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι δήλωσε ότι σύμφωνα με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η Ελλάδα «δεσμεύεται να μην εμποδίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ».
Για το λόγο αυτό τα Σκόπια αποφάσισαν να απευθυνθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, που αποφαίνεται για τις διαφορές μεταξύ κρατών, ώστε η Ελλάδα να σεβαστεί αυτή τη συμφωνία, όπως είπε.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, η Ελλάδα δεν θα πρέπει να φέρει αντιρρήσεις για την ένταξη της "Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ.

Όμως, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξήχθη στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 200, η Ελλάδα παρεμπόδισε την επίδοση πρόσκλησης για ένταξη της "Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ και με τον τρόπο αυτό παραβίασε κατάφωρα τις υποχρεώσεις της από την Ενδιάμεση Συμφωνία».
Η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο έχει ως μόνο κίνητρο την προστασία των δικαιωμάτων της ΠΓΔΜ όπως αυτά προκύπτουν από την Ενδιάμεση Συμφωνία με την Ελλάδα, διευκρίνισε ο κ. Μιλόσοσκι και πρόσθεσε:
«Σκεφτήκαμε πολύ πριν δρομολογήσουμε την εν λόγω διαδικασία, αλλά δεν βλέπουμε άλλο τρόπο για να έχουμε δικαιοσύνη και να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας».
«Ελπίζουμε –κατέληξε- η κίνηση αυτή να ενθαρρύνει την Ελλάδα να εναρμονίσει τις ενέργειές της με τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις της».
Η θέση του ΛΑΟΣ
«Κάθε φορά που επιστρέφει ο κ. Γκρουέφσκι από την Αμερική, κουβαλάει όλο και πιο περίεργες ιδέες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑ.Ο.Σ. σχολιάζοντας την προσφυγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο.

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης. Το θέμα είναι, εάν υπάρχει νοικοκύρης».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]