Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν την είσοδο σε Έλληνα καθηγητή Πανεπιστημίου

Προκαλούν την Ελλάδα συνεχώς

Την άρνηση της αμερικανικής πρεσβείας να του χορηγήσει εγκαίρως βίζα συνάντησε ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Πολυμέρης Βόγλης.
Ο κ. Βόγλης θα ταξίδευε στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από πρόσκληση του Πανεπιστημίου Κολούμπια προκειμένου να μιλήσει για το Σχέδιο Μάρσαλ σε Συνέδριο με θέμα τον Ψυχρό Πόλεμο στη Μεσόγειο που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Όπως δήλωσε ο κ. Βόγλης στην εκπομπή της ΕΡΑ-5 "Δίκτυο Χωρίς Σύνορα" έκανε την αίτηση εγκαίρως και συγκεκριμένα στις 22 Οκτωβρίου αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει απάντηση με αποτέλεσμα να χάσει το Συνέδριο.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επικοινώνησε με την πρεσβεία η οποία -όπως ανέφερε-του απάντησε πως το θέμα του χρήζει περαιτέρω επεξεργασίας. Για την εμπλοκή του ταξιδιού του Έλληνα καθηγητή ενημερώθηκε και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια από το οποίο έγιναν κινήσεις για να επιλυθεί το πρόβλημα,χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ο κ. Βόγλης ήταν ερευνητής και υπότροφος στα πανεπιστήμια Πρίνστον και Κολούμπια από το 1999 ως το 2002 ενώ δίδαξε και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και όπως δήλωσε έχει ταξιδέψει αρκετές φορές στις ΗΠΑ ,χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]