Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΗΠΑ διαλύονται και προσπαθούν να συμπαρασύρουν τους πάντες στην κατάρρευσή τους



Πλασματικές οι τραπεζικές κινήσεις;


Η λύση, ως συνήθως, είναι ο πόλεμος;


Όλοι θα θυμούνται το πρώτο οικονομικό κραχ των ΗΠΑ που έγινε λόγω συγκεκριμένων τραπεζικών συμφερόντων και που κατάφεραν τελικά να πάρουν οι ιδιώτες τραπεζίτες την οικονομία των ΗΠΑ στα χέρια τους, σχηματίζοντας μία "σκιώδη" και άκρως επικίνδυνη κυβέρνηση (να μην ξεχνάμε ότι ο παπούς Μπους, προς χάριν του κέρδους, εξόπλιζε το Γ΄ Ράιχ).


Το σημερινό επικείμενο κραχ δείχνει να είναι ένα «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» ανάμεσα στους κραταιούς τραπεζίτες, αλλά και η κυβέρνηση των ΗΠΑ δείχνει να το ανέμενε (θα είχε τις πληροφορίες της) και μέχρι στιγμής διαφαίνεται να το αντιμετωπίζει με αρκετή επιτυχία.


Η οικονομική όμως καταστροφή, που όπως λένε οικονομικοί κύκλοι είναι απολύτως βέβαιο πως έρχεται, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και ως «κάλυμμα» για την υπερχρεωμένη κυβέρνηση Μπους, που το μόνο που κατάφερε στα χρόνια διακυβέρνησής του ήταν να αυξήσει τα έσοδα (και φυσικά τα κέρδη) της πολεμικής βιομηχανίας των ΗΠΑ.


Η, χωρίς νόημα, εκταμίευση τεραστίων κεφαλαίων για την χρηματοδότηση και την υποστήριξη «κρατικών επιχορηγήσεων», σε κράτη αμφιβόλου προέλευσης, δυναμικής αλλά και σταθερότητας (Κόσσοβο, Σκόπια, Γεωργία κ.α.), είναι εκείνος ο παράγοντας που μάταια προσπαθεί ο Μπους και η παρέα του να κρύψουν από τους πολίτες των ΗΠΑ.


Η χωρίς λόγο εμμονή, του Μπους, στην υποστήριξη συγκεκριμένων αμερικανικών εταιρειών ενέργειας έχει οδηγήσει στην ολοένα αυξανόμενη συρρίκνωση του «φιλοαμερικανισμού» παγκοσμίως και στην μείωση της λεγόμενης «σφαίρας επιρροής» που ασκούσαν οι ΗΠΑ σε πάρα πολλές χώρες ανά την υφήλιο. Σημαντικός παράγοντας, που ουσιαστικά απομόνωσε τις ΗΠΑ και οδηγεί στο «πέσιμο του γίγαντα» που όπως αποδεικνύεται είχε «γυάλινα πόδια».


Προσεταιριζόμενη, λοιπόν, η κυβέρνηση των ΗΠΑ το τραπεζικό πρόβλημα που προέκυψε στο εσωτερικό της χώρας, θα επιχειρήσει σίγουρα να το εξάγει μέσω των διεθνών χρηματιστηρίων και των αμερικανικών πολυεθνικών επιχειρήσεων σε ολόκληρο τον πλανήτη, προκειμένου να κρύψει την «γύμνια» και την οικονομική της αδυναμία στο να ανταπεξέλθει στα «βασικά οικονομικά χαρακτηριστικά» μίας υπερδύναμης, λέγοντας στους αμερικανούς πολίτες πως «το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και όχι μόνο δικό τους».


Οι απόπειρες συγκράτησης της επικείμενης καταστροφής είναι εξ αντικειμένου προσωρινές και οδηγούν σε συσπείρωση ενάντια στον «εχθρό» και άρα στο απολύτως φυσιολογικό αποτέλεσμα ενός πολέμου, προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση της ό,ποιας πίεσης δεχθούν οι υπεύθυνοι αλλά και κύρια κρατούντες την οικονομία των ΗΠΑ από τις λαϊκές μάζες οι οποίες αυτή τη στιγμή δέχονται αφόρητη πίεση και δραστική μείωση του βιοτικού τους επιπέδου.


Και η μόνη λύση, λοιπόν, που διαφαίνεται στον ορίζοντα, είναι ένας πόλεμος, που εύχονται (οι αμερικανοί) να μην φτάσει στην πόρτα τους…


Οι Ρώσοι όμως δείχνουν να έχουν άλλα σχέδια και μάλιστα σε πλήρη ανάπτυξη…


Κωνσταντίνος

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]