Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ιράν ετοιμάζεται ανοιχτά πλέον για πόλεμο


Στους "Φρουρούς της Επανάστασης"

η άμυνα του Περσικού Κόλπου


Η ευθύνη της άμυνας στον Περσικό Κόλπο ανατέθηκε στο ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης, το επίλεκτο στρατιωτικό σώμα του Ιράν, δήλωσε σήμερα ο πρώην διοικητής του, στρατηγός Γιαχία Ραχίμ Σαφαβί, όπως μετέδωσε το επίσημο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA.

«H ευθύνη της άμυνας στον Περσικό Κόλπο ανατέθηκε στο Ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης», δήλωσε ο στρατηγός Σαφαβί, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε ελήφθη αυτή η απόφαση.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του αμερικανικού στρατού ναύαρχος Μάικ Μιούλεν είχε δηλώσει το Νοέμβριο του 2007 ότι το Ιράν είχε ήδη λάβει την απόφαση να μεταβιβάσει αυτή την ευθύνη στους Φρουρούς της Επανάστασης.

Ο στρατηγός Σαφαβί, που σήμερα εκτελεί χρέη συμβούλου για τις ένοπλες δυνάμεις του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις, η προστασία της θάλασσας του Ομάν και της Κασπίας ανατέθηκε στο στρατό της Ισλαμικής Δημοκρατίας».

Η σιγή στην Μαύρη Θάλασσα

Την ίδια στιγμή, η απόλυτη ησυχία που επικρατεί στη Μαύρη Θάλασσα δείχνει να γίνεται ανησυχητική με τα πλοία των ΗΠΑ να μπαινοβγαίνουν στα Στενά για να μην παραβιάσουν την Συνθήκη του Μοντρέ. Ο ρόλος και ο λόγος της επίσκεψης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ δεν διευκρινήστηκε επαρκώς μετά τη συνέντευξη που έδωσε χθες στα ΜΜΕ και έντονοι γίνονται πλέον οι προβληματισμοί σε όσους παρακολουθούν από κοντά το όλο θέμα.

Η Τουρκία καλείται να παίξει τον ρόλο "κράτους-κλειδί", προκειμένου να αποδείξει στις ΗΠΑ τις καλές της διαθέσεις, αλλά και θα αναγκαστεί από το ΝΑΤΟ να προχωρήσει σε "σπάσιμο" της συνθήκης του Μοντρέ, η οποία δείχνει να εμποδίζει την ανάπτυξη των ναυτικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Οι αποφάσεις για την Τουρκία είναι πλέον αναπόφευκτες και πολύ δύσκολες και πιθανότατα θα είναι αυτές που θα την οδηγήσουν στο να γευτεί πρώτη τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν από την Ρωσία...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]