Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο κόμμα δημιούργησαν οι Αλβανοί των Σκοπίων


Θα κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή;

Στο σχηματισμό νέου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, προχώρησε ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου «Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών» (DPA) Ίμερ Σελμάνι.

Η παρουσίαση του κόμματος του κ. Σελμάνι, το οποίο ονομάζεται «Νέα Δημοκρατία» και ιδεολογικά κινείται στο χώρο της κεντροδεξιάς, έγινε χθες το βράδυ, στα Σκόπια.

Στο νέο κόμμα προσχώρησαν συνολικά τρεις από τους έντεκα βουλευτές του DPA και αρκετές τοπικές οργανώσεις του κόμματος του Μέντουχ Θάτσι.

Ο κ. Σελμάνι και μερίδα στελεχών του DPA διαφώνησαν το τελευταίο διάστημα με την πολιτική και τον "αυταρχικό", όπως ανέφεραν, τρόπο, με τον οποίο ο Μέντουχ Θάτσι ηγείται του DPA.

Για την ώρα, το κόμμα του Ίμερ Σελμάνι, θα παραμείνει στην αντιπολίτευση.

Μετά την ανακοίνωση του νέου κόμματος από τον Σελμάνι, ο Μέντουχ Θάτσι έκανε λόγο για "αντιαλβανική κίνηση" και κατηγόρησε τον Σελμάνι ότι έφυγε από το DPA και προχώρησε στον σχηματισμό νέου κόμματος για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο Ιμερ Σελμάνι, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος και υπουργός Υγείας στην προηγούμενη κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, στην οποία συμμετείχε το DPA από το αλβανικό πολιτικό μπλοκ. Ο Σελμάνι έχει κυρίως απήχηση στη μετριοπαθή πτέρυγα του DPA.

Ο Μέντουχ Θάτσι, τον Ιούνιο του 2007, είχε εκλεγεί πρόεδρος του δεύτερου σε δύναμη αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ "Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών" (DPA), μετά την παραίτηση του Αρμπεν Τζαφέρι, ο οποίος επί 14 συναπτά έτη ηγήθηκε του κόμματος αυτού.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]