Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δωρεάν εκπαίδευση σε Πληροφορική και Ιντερνετ για γονείς μαθητών Γυμνασίου

Τη νέα δράση «Γονείς.gr», που υλοποιείται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης και Παιδείας, Ευ. Στυλιανίδης.

Η δράση απευθύνεται σε όλους τους γονείς ή κηδεμόνες μαθητών που θα εγγραφούν σε οποιαδήποτε από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2008-2009 (δημόσια και ιδιωτικά σχολεία) και προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση στη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Κυρίως δε αποσκοπεί στην εξοικείωση των γονέων με το Διαδίκτυο και την αναζήτηση πληροφορίας στον Παγκόσμιο Ιστό (World Wide Web). Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενημέρωση για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους ανήλικους και τις δυνατότητες προφύλαξης των παιδιών από ακατάλληλο περιεχόμενο.

Επιπλέον, δίνεται έμφαση σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες και περιεχόμενο που μπορεί να βρεθεί στον Παγκόσμιο Ιστό για μαθητές Γυμνασίου, και ειδικότερα στις υπηρεσίες και το περιεχόμενο της Δικτυακής Πύλης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) .

Οι δικαιούχοι γονείς έχουν το δικαίωμα δωρεάν κατ’ οίκον εκπαίδευσης από ειδικούς εκπαιδευτές και δικαίωμα πρόσβασης σε εκπαιδευτικά πακέτα αυτόνομης μάθησης μέσω Διαδικτύου (e-learning).

Επιπλέον, η δράση επιδοτεί την απόκτηση νέας, ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο διάρκειας δύο μηνών, για τους ωφελούμενους γονείς που δεν την διαθέτουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο Δικαιούχος να έχει στο σπίτι Η/Υ (σταθερό ή φορητό) με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Η διαδικασία εκπαίδευσης των δικαιούχων γονέων αποτελείται από δύο φάσεις:

  • Την κατ’ οίκον εκπαίδευση κατά την οποία ο Φορέας Εκπαίδευσης θα επισκεφθεί τον δικαιούχο γονέα στην οικία του για μαθήματα συνολικής διάρκειας πέντε ωρών

  • Την εκπαίδευση μέσω εκπαιδευτικών πακέτων αυτόνομης μάθησης από απόσταση (e-learning) συνολικής διάρκειας 40 ωρών

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης μέσω Διαδικτύου, οι γονείς θα δικαιούνται να συμμετάσχουν δωρεάν σε εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού γνώσεων Πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ.

Διαδικασία Συμμετοχής

Κάθε σχολική μονάδα της υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο) ενημερώνεται μέσω εγκυκλίου του ΥΠΕΠΘ για τη δυνατότητα συμμετοχής δικαιούχων γονέων στο «Γονείς.gr». Οι σχολικές μονάδες θα συλλέξουν συμπληρωμένες φόρμες εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους γονείς των μαθητών. Στην συνέχεια, κάθε δικαιούχος γονέας θα ενημερωθεί μέσω κατάλληλου μέσου επικοινωνίας (όπως SMS ή/και τηλεφωνήματος) για τη διαδικασία συμμετοχής του, και θα παραλάβει έναν μοναδικό Προσωπικό Κωδικό, τον κωδικό Έναρξης της εκπαίδευσης.

Μετά την παραλαβή του Κωδικού, κάθε δικαιούχος γονέας θα μπορεί να ενημερωθεί για τα διαθέσιμα προγράμματα εκπαίδευσης που καλύπτουν την περιοχή του:

  • μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του έργου που ήδη λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση

  • μέσω επικοινωνίας με το γραφείο υποστήριξης της δράσης, στο τηλέφωνο 801 - 11 - 80 200, ή

  • μέσω των σχολικών μονάδων Γυμνασίου της περιοχής του.

Ο δικαιούχος επιλέγει ποιο από τα προσφερόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα καλύπτει τις ανάγκες του και έρχεται σε απευθείας επικοινωνία με τους Φορείς Εκπαίδευσης της περιοχής του.

Η δράση ολοκληρώνεται όταν συμπληρωθούν εκπαιδεύσεις 40.000 γονέων, με καταληκτική ημερομηνία την 15η Νοεμβρίου 2008.

H δράση «Γονείς.gr» σχεδιάστηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ), φορέα εποπτευόμενο από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]