Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Τσερβένκοφσκι μετά τις τελευταίες προτάσεις του Νίμιτς


Υπάρχει

κατανόηση

των θέσεών μας


Στις τελευταίες αναθεωρημένες ιδέες για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας που κατέθεσε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς την 11η Σεπτεμβρίου, υπάρχει κατανόηση για κάποιες από τις θέσεις της ΠΓΔΜ, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

«Στην τελευταία πρόταση του κ. Νίμιτς, σε γενικές γραμμές μπορώ να ανακοινώσω ότι υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση για ορισμένες, όχι για όλες, βασικές θέσεις της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Το μέλημα μας είναι, με επιχειρήματα να αλλάξουμε αυτές τις ιδέες, για να επιτύχουμε την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης. Εμείς πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά στη διαπραγμάτευση και σε καμία περίπτωση να μην προβάλουμε προσκόμματα. Αυτό είναι το συμφέρον μας «, ανέφερε ο κ. Τσερβένκοφσκι.

Ακόμη ο κ. Τσερβένκοφσκι εκτίμησε ότι η εκκρεμότητα της ονομασίας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα αναφορικά με την ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ, σημείωσε όμως ότι δεν είναι και το μοναδικό πρόβλημα προς την κατεύθυνση αυτή.

«Η εκκρεμότητα της ονομασίας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την ημιτελή εφαρμογή των κριτηρίων που έχουν τεθεί από τις Βρυξέλλες, καθώς και για τον άσχημο τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο», πρόσθεσε ο κ. Τσερβένκοφσκι.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι τον τελευταίο καιρό, στο εσωτερικό, για πρώτη φορά τα τελευταία 17 χρόνια που η ΠΓΔΜ είναι ανεξάρτητο κράτος, επιχειρείται η προώθηση ενός εναλλακτικού σεναρίου, το οποίο προβάλλεται ως «εγγύηση» για την οικονομική και δημοκρατική ανάπτυξη, χωρίς ένταξη της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

«Πρέπει να σημειώσουμε ότι καμία εναλλακτική πρόταση, πέραν της ένταξης μας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, δεν μπορεί να εγγυηθεί οικονομική και δημοκρατική ανάπτυξη της χώρας μας. Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική πρόταση η οποία μπορεί να υποκαταστήσει την ευρωατλαντική προοπτική της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» πρόσθεσε ο κ. Τσερβένκοφσκι.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]