Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίσημη μαριονέτα των ΗΠΑ τα Σκόπια


Αναγνωρίζουν το Κοσσυφοπέδιο


Θέμα ημερών είναι η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από την ΠΓΔΜ, σύμφωνα με πληροφορίες, και θα πρόκειται για μια ηχηρή κίνηση υποστήριξης της διοίκησης Μπους σε μια συγκυρία εντατικών διεργασιών γύρω από την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας της.

Μάλιστα η απόφαση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, όταν θα βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η ΥΠΕΞ κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται -σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους- να πυροδοτήσει νέο κύκλο πιέσεων προς την Αθήνα για ευθυγράμμιση με τις αμερικανικές επιδιώξεις.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων παίζει ανοιχτά το «αμερικανικό χαρτί», όπως τονίζουν διπλωματικές πηγές, υποκαθιστώντας την ενταξιακή προοπτική στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ με τη μετατροπή της χώρας σε συνεπή δορυφόρο των ΗΠΑ που ανταμείβεται με υψηλή προστασία.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]